Me’kaar in 2013 – Zuilen verovert het Binnenhof

Tweede KamerIn de zomer bezocht de Voorzitter van de Tweede Kamer mevrouw Anouschka van Miltenburg Zuilen. De hartelijke ontvangst door BurenvanBuren, Stichting Tagmat en Me’kaar en de geweldige resultaten die er worden behaald in Zuilen verleidden haar indertijd om wijkbewoners uit te nodigen voor een tegenbezoek aan de Tweede Kamer.

Feestjes organiseren kun je uitstekend overlaten aan de gebruikers van Plein 11. Met een ploeg van rond de veertig deelnemers vertrokken we naar Den Haag. Natuurlijk waren er broodjes en een verrassingspakketje geregeld, helemaal top!

Tweede Kamer
De veiligheidsmaatregelen in het gebouw van de Tweede Kamer zijn best imposant. Zo moesten we door een detectiepoortje en kregen we verschillende stickers voor de diverse programmaonderdelen en lang niet overal mocht er gefotografeerd worden. Gelukkig had de Kamervoorzitter daar minder moeite mee.

MekaarWelkom door Kamervoorzitter
Nadat we een heerlijk bakkie hadden gedaan, vertelde mevrouw van Miltenburg over het reilen en zeilen in de Tweede Kamer. Ze vertelde bijvoorbeeld dat ze vooral boven de partijen moet staan en dus niet op alle kritische vragen uit de groep kon reageren. Na haar praatje werd haar een foto-compilatie namens de groep overhandigd. En daarbij werd zij nog een keertje uitgenodigd naar Zuilen af te reizen.


Tweede Kamer ZuilenPlenaire zaal

De groene sticker gaf ons toegang tot de eerste etage van het gebouw. Dat is het extra beveiligde deel. De beroemde roltrap die je op tv zo vaak ziet stopt daar ook niet. Wij woonden een deel van een debat bij over het asielbeleid en het Verdrag van Schengen. Soms lijkt het wel alsof mensen elkaar niet willen begrijpen, gewoon omdat ze daarvoor kiezen. Da’s best vreemd om mee te maken.

Handelingenkamer
Daarna bezochten we de handelingenkamer. Dat is de plek waar sinds 1815 (toen ontstond Nederland) alle verslagen worden bewaard. Kun je nog eens nalezen wat er allemaal in jouw geboortejaar gebeurde.

MekaarLunch
Op uitnodiging van de Kamervoorzitter schoven we aan in het restaurant. Daar kregen we een tomatensoepje, een broodje kaaskroket en diverse heerlijke boterhammen en vers fruit toe! We lieten het ons goed smaken!
En toen weer naar huis, weg uit het druilerige Den Haag terug naar ons stadje. Voor wie nog niet genoeg gegeten en gedronken had, was er weer een pretpakket.
Al met al een unieke ervaring. Rondkijken in het hart van onze democratie is écht de moeite waard. Dank aan de organisatoren én de deelnemers. Het was een zeer geslaagde missie, want naast het bezoek werd tijdens de heen- en terugreis flink genetwerkt en dat is nou precies wat een sociaal makelaar doet he! Op naar nog meer samenwerking tussen alle prachtige partijen in ons dorpje aan de schone Vecht!

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather