Wij willen dansen, dansen, dansen!

Dansen speeltuin De Duizendpoot

Kinderen van de dansgroep SDF in speeltuin De Duizendpoot
foto: Esther van den Berg

“Es, Hes, (sociaal makelaars in de Eerste Daalsedijkbuurt – red.) wanneer krijgen wij weer dansles? Nu kan ik eindelijk op dansen en nu is juf Rowan weg. Dansles, op een dansschool is te duur. Krijgen we please dansles, please?” Juf Rowan, van The Dancefactory was een aantal jaar een begrip in speeltuin de Duizendpoot. Bijna alle meiden uit de speeltuin volgden dansles bij haar. Juf Rowan stopte met dansles geven en zo stopte ook de meiden met dansen. Een jaar lang werden er geen danslessen via The Dancefactory gevolgd. Totdat Kaoutar in september naar ons toe kwam, met de vraag of we niet please, please dansles voor De Duizendpoot konden regelen.

Sushma, was op precies hetzelfde moment bezig met een reclamecampagne voor haar nieuwe dansschool, Sushma’s Dance Factory. In De Duizendpoot kwam ze begin oktober een proefles geven. De meiden waren dolenthousiast!

“Vandaag krijgen wij toch dansles?” Kwamen een aantal jonge meiden de volgende dag vragen. Als sociaal makelaars legden wij de vraag weer terug: “Nee, zo snel gaat dat niet en het kost bovendien geld. Ga eerst maar eens aan meiden vragen of ze op dansles in De Duizendpoot willen. Vertel erbij dat het geld kost, vraag het aan de moeders en kijk dan eens hoeveel meiden zich willen en mogen opgeven. Vind je genoeg meiden, dan kunnen we samen contact opnemen met Sushma om te vragen of het mogelijk is.” En zo geschiedde, Kaoutar ging direct op pad en kwam een uur later terug met een briefje met daarop tien meiden, wij legden het contact met Sushma.

ReviewIn november 2013 is De Duizendpoot als locatie goed bevonden, hebben acht meiden zich officieel ingeschreven, zijn er twee dansdocentes gevonden en zijn de  danslessen een succes.

Wat is het ontzettend fijn, dat we zo nauw kunnen samenwerken met een dansschool. En dat deze meiden daardoor hun danstalent verder kunnen ontwikkelen, ze meer zelfvertrouwen krijgen en in juli 2014 mee kunnen doen aan een spetterende dansshow. Voor Kaoutar, een meisje die van dansen opbloeit, snel dansmoves oppikt en dit vervolgens prachtig neerzet, ligt er nu misschien een danstoekomst in het verschiet.

Heb je ook ideeën voor activiteiten, bespreek ze met de sociaal makelaars van de Eerste Daalsedijkbuurt, Esther en Hester. Je komt ze vaak tegen in speeltuin De Duizendpoot, Spijkerstraat 200 of zie hun contactgegevens hier.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather