Een week meekijken met Mene Raghoebir

Benieuwd naar wat een sociaal makelaar of sociaal beheerder nu eigenlijk doet? In dit bericht vindt u iedere twee weken een “plog” van een medewerker van Me’kaar; een fotoblog. Deze bestaat uit een stukje tekst en een reeks foto’s die gemaakt zijn gedurende een werkweek.


Mene: “Als sociaal beheerder zorg ik ervoor dat wijkbewoners en huurders van buurthuizen in een veilige omgeving activiteiten kunnen uitvoeren. Dat doe ik op verschillende plekken in de stad; de Oase in West en de Uithoek in Noordwest. Samen met een groep vrijwilligers vorm ik het aanspreekpunt voor de gebruikers van de panden. In deze samenwerking hebben alle betrokken vrijwilligers hun eigen beheertaken, waardoor we elkaar goed kunnen aanvullen.
Ik ondersteun groepen in allerlei praktische zaken, zodat zij hun hobby, vergadering, bijeenkomst op een fijne plek kunnen uitvoeren. Ik ben de schakel tussen de bewoners, huurders van de gebouwen en de gemeente.”


Deze selfie heb ik gemaakt na een kort overleg met de gastheer van de Uithoek. We hebben samen gekeken of de voorraad nog voldoende was. Voor de dingen waar een tekort aan was hebben we samen bestellingen geplaatst.


De Chinese groep “Chun Pah” komt één keer per maand samen in buurtcentrum de Oase. Op deze foto hadden we een overleg om afspraken te maken over hun gebruik van de ruimte. Zo hebben we bijvoorbeeld afgesproken dat er iedere keer een vrijwilliger klaarstaat om hen op te vangen en te voorzien van koffie, thee, etc. Ik ben degene die deze vrijwilliger inschakelt.


Op bovenstaande foto zie je een groep van bewoners aan het “aquarellen” in buurtcentrum de Oase. Ik kwam op dit moment een kijkje nemen om te kijken of alles naar wens verloopt. We zijn met elkaar in gesprek geraakt om het te hebben over mogelijkheden hun werk een plek te geven in de Oase, zodat anderen ook van hun talent kunnen genieten.


Op deze foto zijn mijn collega René Kronenburg en ik aan het brainstormen met gebruikers van de Oase over het vormen van een gebruikersraad. Met raad en daad proberen René en ik hen te betrekken in het proces van het vormen van “een driehoek”. Zo’n driehoek is een samenwerkingsconstructie voor het beheer van buurthuizen, bestaande uit gebruikers van het buurthuis, sociaal makelaars en de gemeente; Stadsbedrijven Utrecht (voorheen bekend als de U.V.O.).


De kaartclub op bovenstaande foto komt regelmatig samen in de Oase. Op deze foto ben ik bij hen op bezoek om met hen te praten over de bereikbaarheid van de Oase voor mindervaliden.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather