Een week meekijken met Joukje Brouwer

Ik werk als talentcoördinator van de Brede School Zuilen Oost. Drie basisscholen De Cirkel, Wijzer aan de Vecht en de Margrietschool vormen samen met  Spelenderwijs Utrecht, Ludens, Harten voor Sport en Me’kaar de Brede School Zuilen Oost.
Voor kinderen van deze Brede School zoek ik een passend cultuuraanbod. Kinderen krijgen onder schooltijd en na schooltijd activiteiten sport-, cultuur-, techniek- en burgerschapsactiviteiten aangeboden. Ik stem af met de scholen en leg en onderhoud het contact met kunstenaars en aanbieders uit de wijk Zuilen.


Online aanmelden

In buurthuis De Beatrix in het Vorstelijk Complex ontvang ik vaak kunstenaars en aanbieders die betrokken zijn bij de de Brede School Zuilen Oost. Daar heb ik overleg met collega’s of ben ik bezig met andere taken: het eten van een avocado & het bijwerken van de Brede Schoolwebsite!
De Brede School Zuilen Oost werkt met online inschrijven. Hiervoor maak ik een overzicht van alle activiteiten, zorg ik dat berichten op de website actueel blijven en zet ik een aanmeldformulier online, zodat kids zich kunnen inschrijven voor de superleuke activiteiten!

Knutselen

Verena Willemse van Wunderle geeft een introductieles knutselen aan de kleuterklas. Tijdens deze les laat ze de kinderen kennis maken met verschillende materialen. Zij hoopt dat veel kinderen zich gaan aanmelden voor haar naschoolse activiteit! Als talentcoördinator wil ik natuurlijk zelf ook even om het hoekje kijken bij zo’n les om te zien hoe kinderen reageren.

Vloggen over Ondiep

Samen met Jurjen van Jeweetzelf TV leren we de kinderen van het mediateam van de Buurtkunstclub vloggen over interessante onderwerpen uit de wijk Ondiep. Natuurlijk met gebruik van bijzondere gadgets, zoals een green screen!
Mijn rol binnen deze activiteit is het maken van verbindingen met de wijk Ondiep. Samen met de kids kiezen we thema’s uit die zij belangrijk vinden en willen onderzoeken. Ik leg contact met de juiste personen en organisaties in de wijk en zorg ervoor dat het mediateam hen kan interviewen. Woensdag 7 februari is trouwens het eindfeest in De Speler vanaf 15.15. Kom je ook?!

Nieuwjaars Kennisquiz 

Een taartje hoort er af en toe ook bij! Om het nieuwe jaar in te luiden, organiseerden een aantal collega’s van Me’kaar een nieuwjaarsbijeenkomst. Fijn om bij te kunnen praten met collega’s én elkaar beter te leren kennen. Er was een “Hoe goed ken jij je collega’s” kennisquiz!

Cultuur in Zuilen

Tijdens dit overleg in Kanaalzicht in Lombok stem ik met mijn collega’s af hoe we onze werkzaamheden rondom cultuur in Zuilen kunnen verbinden en versterken. Boudewijn houdt zich bezig met het Cultuurplan, Carla is Brede School coördinator en ik ben verantwoordelijk voor de talentontwikkeling binnen Brede School Zuilen Oost.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather