Kinderen uit de Watergeus praten over het thema “Respect”

Van 4 tot en met 13 november was het de nationale Week van de Dialoog. Dit jaar met het thema “Respect”. Op allerlei plekken in het land is hier aandacht aan besteed en zo ook in Zuilen. Met de hulp van twee dialoogbegeleiders van de organisatie Utrecht in Dialoog is een groep van 11 kinderen met elkaar het gesprek aangegaan over het thema Respect in de Speeltuin, georganiseerd door Mas Kosterman, stagiaire van de Watergeus.

Een gesprek begeleid door Utrecht in Dialoog bestaat uit verschillende fasen/gespreksrondes. Deze rondes worden gekenmerkt door vragen zoals “Wie ben jij? Wat heb je meegemaakt? Wat zijn je dromen? “Wat ga je doen om die dromen te bereiken?” Iedere vraag heeft betrekking op het gekozen thema.

img_20161111_152930922_hdrIn de Watergeus hadden de kinderen het over de rol van respect in de speeltuin. Op die manier kwam de Vreedzame Wijk al snel ter sprake. De gemeenschappelijke droom van de deelnemers was dat zij graag willen laten zien dat de Watergeus een vreedzame speeltuin is. Iedereen bracht zijn of haar eigen idee in; een mooie vlag ophangen, stoeptegels plaatsen met teksten of de vreedzame wereldbol of posters ophangen.

Mas: “De kinderen hebben flink lopen dromen! Het is nu aan mij om te kijken hoe we hier gezamenlijk, met buurtbewoners en sociaal makelaars, een vervolg aan kunnen geven, zodat de stem van de kinderen ook écht gehoord wordt.”

img_20161125_135322198

Alle elf de deelnemers kregen een placemat aangereikt, waarop de verschillende fasen en bijbehorende vragen zijn uitgewerkt.

Utrecht in Dialoog organiseert het hele jaar door trainingen en dialogen in de stad. Meer informatie is te vinden op hun website: http://www.utrechtindialoog.nl/.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather