Update: Brede School Ondiep

Me’kaar is actief in het coördineren van de Brede School Ondiep en Zuilen. In het eerste deel van dit schooljaar zijn er alweer flinke stappen gezet, tijd om u even bij te praten over de situatie in Ondiep!

Opening periode 1 BS OndiepGezamenlijk aanbod
Dit schooljaar is het aanbod van de Brede School Ondiep voor het eerst samengevoegd. Dat wil zeggen; alle naschoolse activiteiten vinden elke periode op één school plaats, met uitzondering van de sportactiviteiten en het wijkkoor. In periode één zijn leerlingen van de Boemerang en OBS Jules Verne naar de Rietendakschool gegaan om daar activiteiten te volgen. Periode twee vindt plaats op de Jules Verne en periode drie op de Boemerang.


Vreedzaam klimaat
De Brede School Ondiep bestaat uit de Rietendakschool, OBS Jules Verne en de Boemerang. Ludens, Spelenderwijs en Me’kaar zijn partners in de Brede School Ondiep. Allemaal vreedzame organisaties, waarvan alle medewerkers vreedzaam getraind zijn. De docenten die lesgeven tijdens de naschoolse activiteiten kunnen dan natuurlijk niet achterblijven. Daarom heeft sociaal makelaar Janneke Baan in oktober een training gegeven aan alle brede school DEF-logo-Buurtsport-Ondiepdocenten, zodat dit pedagogisch klimaat ook na school behouden wordt.

Meer sporten in de wijk
Sylke Haverkorn organiseert namens Harten voor Sport al twee jaar de sportactiviteiten van de Brede School Ondiep. Daarnaast heeft Harten voor Sport ook de Buurtsportclub Ondiep ontwikkeld. Sinds 2016 zijn naschoolse activiteiten samengevoegd met de Buurtsportclub, met de ambitie om de drempel tot het lid worden van een sportvereniging te verlagen.

Digitaal inschrijven
Tot en met vorig schooljaar verliepen de inschrijvingen voor naschoolse activiteiten op papier. Met de komst van het digitale tijdperk was het tijd om hier een nieuwe draai aan te geven. In periode één verliepen de inschrijvingen voor het eerst digitaal via de website van de Brede School Ondiep, met succes! 

Mediawijsheid
Kinderen komen steeds jonger in aanraking met (social) media. Het is van belang dat zij hier op de juiste manier in begeleid worden. De Brede School Ondiep is daarom hard aan het werk om een mediawijze Brede School te worden, met ondersteuning van Mira Media, Het Nationaal Mediapaspoort, en een betrokken ouder uit de wijk.


Kerstvoorstelling in De Speler
In periode één van dit schooljaar bestond het naschoolse aanbod onder andere uit het wijkkoor, theater- en technieklessen. Reden genoeg om deze periode op een feestelijke manier af te sluiten. Daarom vond er in december een kerstvoorstelling plaats in De Speler. Heeft u dit gemist? Geen zorgen! Via het item Ondiep TV kunt u alsnog met ons meegenieten, klik hier.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom de Brede School Ondiep? Volg de Brede School dan op Facebook en Twitter!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather