Vrouwen delen kennis via “Thuis bij…”

De aftrap van het project “Thuis Bij…. “ in buurthuis het Vorstelijk Complex was een succes. Twintig vrouwen genoten vrijdag 28 maart van verschillende workshops. Drie vrouwen hebben interesse getoond om een “Thuis bij…. party” te organiseren.

Henna versiering op hand

Foto’s: Sushma Bhatti

‘Thuis bij….” is een project voor en door vrouwen, gebaseerd op het Tupperparty-idee. Tijdens elke ‘Thuis bij… party” geeft een vrouw uit de buurt een workshop over iets wat zij goed kan, vaak op het gebied van beauty en verzorging. Me’kaar gaf met de kick-of van dit project een kijkje in de mogelijkheden.

Duwtje in de rug
Sociaal makelaar Sushma Bhatti: “In ons werk komen wij veel vrouwen uit verschillende milieus tegen. Sommigen vrouwen hebben niet zo’n groot netwerk en komen weinig buiten. Met het project “Thuis bij…” heb ik contact gelegd met verschillende groepen vrouwen die in buurthuizen komen en daardoor ook een groot netwerk hebben.”

Workshop weerbaarheid

Workshop weerbaarheid Kaatje Nouwén BewegingsKunst

“Vrouwen met een groot netwerk en vrouwen met een minder groot netwerk proberen wij aan elkaar te koppelen. Vaak is een kleine duwtje in de rug nodig om sommige vrouwen zelfverzekerder te maken en krachtiger in het leven te laten staan.
Met dit project proberen wij netwerken die al bestaan te versterken, zodat anderen daarop kunnen aanhaken.”

“De weerbaarheidtraining was een groot succes. Tijdens de workshop werd snel duidelijk dat vrouwen hier behoefte aan hebben”, vertelt Sushma enthousiast. “Kaatje Nouwén die deze workshop gaf, heeft aangeboden om mee te denken hoe zij vaker ingezet kan worden. Zij gelooft in het project en wilt graag meer betekenen voor vrouwen.”

De andere workshops waren ook een succes. Sociaal makelaar Sushma Bhatti is bij verschillende vrouwengroepen langs geweest om hen uit te nodigen om in een informele setting op het Vorstelijk Complex met elkaar kennis te maken. Vrouwen konden meedoen met workshops als epileren, manicure, stoelmassage, de eerder genoemde weerbaarheidtraining, maar konden ook genieten van een hapje en een drankje.

Workshop Hennaversiering

Workshop Hennaversiering

Wil jij je opgeven als gastvrouw voor een ‘Thuis Bij…. bijeenkomst’? Of wil jij jouw netwerk uitbreiden? Dat kan! Neem contact op met sociaal makelaar Sushma Bhatti Tel: 06-34658845 of mail: sushmabhatti@mekaarutrecht.nl

stoelmassage

Stoelmassage

Wil je meer informatie over Kaatje Nouwén BewegingsKunst
Ruimtelijk ordening in beweging
collagenetwerk.nl delfshavendans.nl

Wil je meer informatie over de stoelmassages van Debby Boer
Beautysalon Debby

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather