Organisatie

In de Utrechtse wijken Noordwest en West is een kapitaal aan bewonersparticipatie. Veel enthousiaste mensen met talenten en vaardigheden die zich graag willen inzetten voor een mooie, leuke en veilige buurt. Sociaal makelaars en sociaal beheerders van Me’kaar horen veel en hebben een groot netwerk. Zij kunnen bewoners, organisaties en ondernemers met elkaar in contact brengen. Ook geven zij ondersteuning om het een en ander op gang te helpen, of zij zorgen er voor dat niet iedereen opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Me’kaar is daarmee de ‘participatie dienstverlener’ in de wijk.

Me’kaar is een kleine, flexibele en milieubewuste organisatie met zo laag mogelijke kosten, waardoor zoveel mogelijk gemeenschapsgeld naar bewoners kan doorstromen.

Me’kaar participeert ook in Brede Scholen, werkt samen met Volksgezondheidszorg (voorheen GG&GD) en traint onder meer leerlingen en vrijwilligers in de methode van de Vreedzame Wijk. Hierdoor zijn zij beter in staat om op een vreedzame manier met situaties om te gaan.

Vacatures Me’kaar

  • Studenten kunnen bij Me’kaar stage lopen. Neem daarvoor contact op met sociaal makelaar Sushma Bhatti.
    Via e-mail: sushmabhatti@mekaarutrecht.nl of telefonisch: 06 34 65 88 45.