Talent4me2you

Gezocht: Tieners met ideeën

Harpspelen, schaken, tuinieren, rappen, musical, techniek, dansen, computers, koken, henna, boogschieten, circus, fietsen maken, fotograferen, graffiti, breakdance, film, toneel, taarten decoreren, schilderen, stoepkrijten, worstelen, zingen, techniek..

Talent4me2youParticipatie en Talentontwikkeling
Een groep tieners uit Ondiep deed mee aan een cursus boogschieten en gaf als tegenprestatie een demonstratie voor andere leerlingen op basisschool de Boemerang. Een aantal meiden volgde een cursus henna en versierde als tegenprestatie de handen van andere meiden. De jongens die de graffitikunst aan de Thorbeckelaan maakten, organiseerden zelf de onthulling aan de wijk. Of zie hieronder het filmpje dat tieners uit Pijlsweerd maakten. Dit zijn enkele voorbeelden die aangeven wat het project Talent 4me2you tieners te bieden heeft.

Omschrijving
Met dit project krijg jij de mogelijkheid om jouw eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Met een goed idee kan een groep van minimaal acht tieners aankloppen bij een sociaal makelaar. Initiatief en enthousiasme wordt beloond met:

  • Budget voor een docent met inhoudelijke expertise
  • Agogische begeleiding
  • Ruimte en materiaalkosten

Dit is geen gift maar een krediet. Jullie spreken met de sociaal makelaar af hoe je de gift (van de samenleving) terugbetalen (aan de samenleving). De sociaal makelaar beslist of het voorstel van jullie voor terugbetaling voldoende is en sluit een contract met je af.

Voor wie
Talent 4me2you is een project voor alle tieners in de leeftijd van 9-14 jaar. Het project richt zich in het bijzonder op tieners die van huis uit minder mogelijkheden krijgen aangeboden om uit te proberen waar hun talent ligt en deze te ontwikkelen. Voorwaarden voor deelname:

  • Het groepje tieners bestaat uit minimaal 8 deelnemers
  • Jullie komen zelf met een voorstel
  • Jullie komen zelf met een idee voor een tegenprestatie
  • Het idee van jullie, tieners is realiseerbaar qua ruimte en budget
  • De tieners sluiten een contract af en tonen betrokkenheid.

Brede school en Verlengde schooldag
Het project 4me2you wordt ook aangeboden als programma binnen de Brede school.

Informatie kunt u opvragen bij:
sociaal makelaar Sushma Bhatti
sushmabhatti@mekaarutrecht.nl
06 34 65 88 45

* filmpjes: Jipfilm en Gijs Bruins

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather