Suikerspin in Zuilen weer open!

Suikerspin Zuilen

foto: Esther Butselaar

Al twintig jaar staat ie er: de Suikerspincontainer op het Theo Thijssenplein in hartje Elinkwijk in Zuilen. In die tijd maakten al best veel kinderen gebruik van het speelgoed uit de container. Maar na twee decennia was de keet hard toe aan een flinke opknapbeurt.
Samen met drie wijkbewoners en financieel gesteund door het Oranjefonds en het Wijkservicecentrum Noordwest werd de container stevig onder handen genomen. En het resultaat mag er wezen!

Heropening
Bij een opknapbeurt van deze omvang hoort een passende opening. Niet de burgemeester, maar Esther Buitelaar, betrokken wijkbewoner en Paul van der Heijde van het Wijkservicecentrum deden de heropening. Lekker gezellig op zijn Zuilens.

SPZuilen20140625_145852

foto: Esther Butselaar

Daarna was het natuurlijk de beurt aan de buurt om te genieten van de vernieuwde Suikerspin en al het speelgoed.
Als sociaal makelaar Me’kaar ondersteunde Izaak Campbell de bewoners bij de aanvragen en het inhoudelijk organiseren van het openingsfeest. De stagiaires van de opleiding SCW organiseerden veel beweegactiviteiten op het plein dat voor deze keer niet vol stond met auto’s.

Die middag werden twee workshops gehouden over turnen en basketbal. Daarnaast kon je ook nog nog genieten van demo’s van karate en showdans. Om de feestvreugde nog groter te maken werden ook een springkussen, een rodeostier en Japy de rupsloopbaan (van 15 meter lang) ingehuurd.

Suikersp20140625_144117

foto: Esther Butselaar

De hele middag door was het gezellig druk. We telden ruim 250 bezoekers en da’s niet slecht voor een warme woensdagmiddag! Weer een prachtig voorbeeld van hoe door samenwerking tussen buurtbewoners, stagiaires, professionals en met ondersteuning van het Oranjefonds de wijk weer een stukje leefbaarder is geworden!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather