Stem op initiatief voor Ondiep

Schoonm-EngelswierMet een LInkedInprofiel kunt u stemmen op een project dat Me’kaar heeft ingediend bij VOOR.nl. Een netwerkorganisatie die organisaties en zelfstandige professionals met elkaar verbindt. Tien procent van hun omzet gaat naar een goed initiatief.

Stem op ons initiatief! Net boven alle voorbeeld-projecten kunt u inloggen met uw LinkedInprofiel. Er zijn tien stemmen per LinkedInprofiel te verdelen.

Aan de Laan van Engelswier in het Utrechtse Ondiep ligt een mooi groot plantsoen met banken, goalpalen en speeltoestellen voor kinderen. Er gebeurt van alles in dat park. Iedereen in de wijk maakt er op zijn eigen manier gebruik van. Maar wat opvalt: allemaal apart en soms zitten ze elkaar dan ook nog in de weg. Jongeren willen graag een hangplek, maar kapotte flessen en spelende kleuters, dat gaat natuurlijk niet samen.

Schermafbeelding 2014-03-16 om 12.03.22

Iedereen komt op voor zijn eigen belang, dat is begrijpelijk, maar wat is het gemeenschappelijk belang? Waarom zoveel apart en niet samen? Waarom niet samen bouwen aan iets creatiefs, iets moois waar de hele buurt van kan genieten. Kunst misschien? In de buurt van de Laan van Engelswier zijn ateliers van kunstenaars, zou het geen goed idee zijn om samen met bewoners een project op te zetten voor het plantsoen? Iets dat verbindt, verbroedert en waar op gespeeld en gehangen kan worden. Iets met glas misschien in plaats van flessen kapot te gooien? Of een object van hout, waar iedereen aan mee kan timmeren. Voorbeelden in andere steden zijn er genoeg. Kijk bijvoorbeeld eens naar de elf meter grote beer van kunstenaar Florentijn Hofman die hij in 2011 samen met buurtbewoners maakte in Amsterdam Slotervaart.http://www.florentijnhofman.nl/dev/projects.php

Schermafbeelding 2014-03-16 om 12.09.25Wij, als sociaal makelaars van Me’kaar, krijgen dat voor elkaar! Met uw stem maakt u een project mogelijk dat verbindt. Wij zijn degenen die jonge en oude bewoners met elkaar in contact brengen, die kunstenaars uitnodigen, die andere buurtorganisaties erbij betrekken en die zaken eromheen regelen.

Stem op dit project!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather