Soep uit iedere hoek

Een gezellige soepdag was het in de Utrechtse wijken. Bewoners en lokale ondernemers brouwden op zaterdag 28 oktober hun soep met een verhaal voor elkaar. De “Soep uit ieder hoek”dag is een project waarbij alle vijf sociaal makelorganisaties van Utrecht samen optrokken. Zo kon je dus letterlijk in iedere hoek een soepje tegen een kleine vergoeding kopen met een prachtig verhaal erbij.

In Buurtcentrum Oase deelde Radj Ramcharan de soep en het verhaal van zijn moeder. Sociaal makelaar René Kronenburg was verrast door een man die de Lekker Divers – Soep uit iedere hoekposter zag hangen op het station. “Hij bracht zijn moeder naar de trein en las die poster waar onder andere Oase op genoemd stond.” vertelt René. “Jaren geleden kwam hij hier wel eens. Nu voelde hij zich opnieuw uitgenodigd om langs te komen. De Surinaamse Bravoe soep, die de moeder van Radj had gemaakt smaakte hem goed. En het leuke was dat deze meneer met andere bezoekers in contact kwam.”

Zo hebben ze bij Speelplaats de kameleon in Pijsweerd, Hollandse kippensoep gemaakt. Sociaal makelaar Jolanda van den Berg: “Heerlijk om tijdens deze koude dagen een warm kopje kippensoep te eten met de vaste club bewoners uit de wijk.”


“Tijdens het soep eten met elkaar, ontstonden er nieuwe ideeën om het soepproject vaker te organiseren voor de buurt en konden de bewoners even napraten over de Halloweenoptocht van de avond ervoor.”

Sociaal makelaar Sushma Bhatti had ook Elise Baron van restaurant De Kleine Baron in Zuilen benaderd. Zij was enthousiast en wilde hieraan mee doen. Een deel van de opbrengst van de vegetarische pompoensoep schenkt zij aan de buurtlunch in buurthuis De Beatrix. Sushma: “Ik ontmoette een oud collega en samen hebben we een heerlijk kopje pompoensoep gegeten.”

Een mooie dag waarbij ontmoeting, verbinding en lekker eten centraal stonden

 

Aankondiging Soep uit iedere hoek
– geplaatst op 25 oktober 2017

Met een kom soep aan de praat raken met jouw buren?

Proef de oer-Hollandse soep in Speeltuin De Kameleon van Miranda Baegen Zwanink
Balkstraat 31, Pijlsweerd. Sociaal makelaar Jolanda van den Berg is er ook en kan direct meedenken met uw ideeën voor de buurt. Of proef de soep van Radj:

Radj: “Ik hou van de gevulde soep van mijn moeder.”

Proef de Surinaamse soep van Radj Ramcharan!
Buurtcentrum Oase, Cartesiusweg 11, West. Sociaal makelaar René Kronenburg eet gezellig mee en kan u voorstellen aan anderen in het buurtcentrum. Of proeft u de soep van Elise:

Elise: “Alles verandert maar de soep van opa en oma niet. Soep hoort bij onze familiedag.”

Kom je ook voor de biologische vegetarische pompoensoep van de familie Baron?
Proeverij De Kleine Baron op de Sweder van Zuylenweg 56 in Zuilen. Sociaal makelaar Sushma Bhatti haakt aan bij deze proeverij en bezoekt andere soephoeken in Noordwest.
Soep en gezelligheid vind je op zaterdag 28 oktober van 12.00 tot 14.00 uur in elke hoek van de stad, zie hier de adressen:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather