Slotbijeenkomst toekomst speeltuinen

Kom jij ook op 5 februari naar de slotbijeenkomst van het onderzoek naar de toekomst van de Utrechtse speeltuinen vanaf 2018 en verder? De afgelopen vier maanden heeft er een onderzoek plaatsgevonden naar de toekomst van de speeltuinen vanaf de nieuwe aanbestedingsperiode in 2018 en verder. Me’kaar heeft met vijf speeltuinen aan dit onderzoek meegewerkt. Stadsbreed zijn er twintig speeltuinen onderzocht.

DSC_0158Onderzoek in twee delen 

In 2018 is het weer tijd voor een nieuwe aanbestedingsperiode om de subsidiegelden te verdelen voor de speeltuinen. De gemeente vond dat het speeltuinwerk en de speeltuinen eens onderzocht moesten worden. Bij het onderzoek gaf de gemeente de opdracht om juist wijkbewoners rondom de speeltuinen aan het woord te laten. Wat willen bewoners zelf, hoe zien zij de toekomst van de speeltuinen en wat kunnen wijkbewoners zelf betekenen in de toekomst van hun speeltuin, allemaal vragen die de onderzoekers, Marieke Ploeg, Wouter Kesseler en Suzan Verdonschot, in de speeltuinwerkplaatsen kwamen ophalen. Daarnaast werd er een stadsbreed onderzoek gedaan naar de generieke (algemene) kwaliteitseisen van de speeltuinen, waar moet het speeltuinwerk minimaal aan voldoen om subsidie van de gemeente te krijgen. Dit deel van het onderzoek werd in stedelijke werkplaatsen gedaan, samen met de benoemde onderzoeksleiders en de onderzoekers. Een paar mensen zijn voor de de verschillende plekken tot onderzoeksleider benoemt. Eén ieder die zich betrokken bij de speeltuin voelt kon dat zijn. In sommige gevallen waren dat sociaal makelaars, wijkbewoners of zzp’ers.

Speeltuinmarkt

De uitkomsten van het totale onderzoek, zowel van de individuele speeltuinwerkplaatsen en de stedelijke werkplaatsen worden vrijdag 5 februari getoond in de vorm van een speeltuinmarkt. Ook wethouder Victor Everhardt komt een kijkje nemen. Wil jij ook bij deze slotbijeenkomst zijn, meldt jezelf hier voor 29 januari aan. Voor meer informatie zie de flyer.

flyer uitnodiging speeltuinbijeenkomst

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather