Groots Sintfeest in Utrecht West

Jonge bewoners van asielzoekerscentra Ravellaan, Joseph Haydnlaan en die uit de Halve Maan buurt zijn op maandag 5 december verrast met een img_1475grootschalig sinterklaasfeest. Vrijwilligers van beide AZC’s en kunst- en cultuurcentrum het Wilde Westen hadden handen ineen geslagen om dit feest te realiseren, met ondersteuning van sociaal makelaars Latifa Bali, Catelijne van de Casteel, Sushma Bhatti en Ouafaa Ziani.

In totaal zijn 60 kinderen door zowel vrijwilligers als sociaal makelaars opgehaald van de AZC’s, om Sint en zijn pieten om klokslag 15:00 uur te onthalen bij het Wilde Westen. Met grote ogen zongen de kinderen de goedheiligman tegemoet. “De pieten begonnen te dansen met de kinderen. Al gauw ging de verbazing van de kinderen over in genieten, ze hadden zo veel plezier!” aldus Sushma.
Na het dansen, eten en zingen is ieder kind in het zonnetje gezet met een compliment en een cadeau. Ook de vrijwilligers ontvingen een dikke opsteker en een kleinigheidje van Sinterklaas, als dank voor hun inzet.
Bij vertrek van de Sint en zijn pieten stond er buiten een Pietenband klaar. De pieten hebben onder begeleiding van de band alle kinderen terug naar huis gebracht, al dansend en zingend over straat.

Sushma: ,,Het was één groot feest. Het doel van deze dag was het verbinden van bewoners van het AZC aan ouders en kinderen die op andere plekken in de Halve Maan buurt wonen. Zonder de inzet van de vrijwilligers was het nooit gelukt dit doel te behalen.”

Radio M

Sushma Bhatti over het feest op Radio M, te beluisteren vanaf minuut 37:36

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather