Samenwerking zorgt voor gezellige jaarwisseling

Watergeus nieuwjaarGeuzenwijk – De jaarwisseling is in Zuilen in tegenstelling tot het jaar ervoor rustig, harmonieus en gezellig verlopen. Goed nieuws dus! Op 10 januari kwam Burgemeester Jan van Zanen naar de Geuzenwijk om zijn nieuwjaarswensen over te brengen. En hij reikte prijzen uit van de lootjes die kinderen kregen als ze vuurwerkafval en kerstbomen inleverden.

Mede dankzij de inzet van Buurtvaders Zuilen is oud en nieuw goed verlopen. Door in gesprek te gaan met de jongeren, buurtbewoners en goed samen te werken met andere organisaties werd oud en nieuw weer een feest. Een compliment waard! De sociaal makelaar van Me’kaar heeft een actieve rol gespeeld in de voorbereiding en het verbinden van de buurtvaders met verschillende organisaties.

Warm onthaal
De angst was er dat het dit jaar net als de jaarwisseling van 2013/2014 raak zou zijn rondom Geuzenwijk. De brandweer moest toen uitrukken. Hulpverleners werden bekogeld met vuurwerk en de politie moest erbij komen. Deze jaarwisseling was de sfeer goed. Buurtvaders en jongerenwerkers van JoU zijn de hele nacht in touw geweest. Achttien Buurtvaders verdeelde zich in twee groepen, éen groep is ingezet op het Zwanenvechtplein en de andere groep in Geuzenwijk.

Buurtvaders

Op oudjaarsdag hebben de Buurtvaders en moeders overdag allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo was er op Plein 11 en bij speeltuin De Watergeus de mogelijkheid om mee te doen aan een quiz, een computerspel, er waren hapjes en drankjes. Samen met 50 kinderen kookten moeders een gezellige maaltijd. De sociaal makelaar heeft samen met ouders nagedacht over een goed programma en hen begeleidt bij de voorbereiding, waaronder het aanvragen van de nodige budgetten.

Vanaf acht uur ‘s avonds zijn de Buurtvaders met de jongerenwerkers van JoU de wijk ingegaan om samen met alle buurtbewoners oudejaarsavond te vieren en om er voor te zorgen dat er gefeest wordt zonder incidenten. Sociaal makelaar Amar was de verbindende schakel en bracht de jongerenwerkers in contact met de vaders. Ook nam hij met hen door hoe zij te werk zouden gaan. In de ochtend kregen de vaders en de jongerenwerkers een warm onthaal bij de nieuwjaarsduik door het bestuur van Zo is Zuilen.

Gevaar van vuurwerk
Al vanaf het begin 2014, zijn er een aantal overlegmomenten geweest tussen professionals uit de wijk, waaronder de wijkagent, een sociaal makelaar van Me’kaar, een medewerker van Mitros, jongerenwerkers van JoU, de buurtpastor van Buurtpastoraat Utrecht en de wijkadviseur. Samen hebben we gewerkt aan allerlei preventieve projecten en een aantal maatregelen genomen. Zo zijn er in de aanloop naar oud en nieuw gesprekken geweest met buurtbewoners, er werden toegespitste activiteiten gehouden en diverse malen is er voorlichting gegeven over het thema vuurwerk, zodat de buurtbewoners zich bewust werden van de gevaren van vuurwerk.

Amar-IMG-20150116-WA0002Trots
Namens Me’kaar willen we alle actieve buurtbewoners en in het bijzonder de Buurtvaders Zuilen bedanken voor hun enorme inzet. Wij zijn trots op de wijze hoe professionals en actieve buurtbewoners hebben samengewerkt aan een veilige en vooral gezellig oud en nieuw.

Oudjaarsdag-IMG_20141231_155629

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather