Samen lekker griezelen

Griezelen willen we! En gek genoeg schept griezelen en elkaar de stuipen op het lijf jagen een band. Ook in Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd namen bewoners het initiatief om Halloween te vieren. Sociaal makelaars en sociaal beheerders waren er bij, maar ja, probeer ze maar eens te herkennen op de foto’s……

Buurthuis De Beatrix in het Vorstelijk Complex werd zaterdag 28 oktober door ‘Bewonersactiviteiten Zuilen” omgetoverd tot spookhuis. Van jong tot oud knutselde enge spoken en zorgde voor een mooie aankleding. De danszaal veranderde in een waar spookhuis.

Maar ook zat het hek naar het plein ineens onder de spinnenwebben. De aankleding en het opbouwen werd verzorgd door 25 vrijwilligers. Voordat er Halloweentocht kon beginnen warmde iedereen zich nog op met soep en broodjes. Sociaal beheerder Jannie Vermeulen probeerde hier en daar mee te denken en een handje te helpen.

Bij het invallen van de avond kon de halloweentocht beginnen. Alle kinderen waren verkleed, de mooiste kostuums kwamen voorbij. De kinderen werden verdeeld in twee groepen. De jonge kinderen bleven in en rond De Beatrix. Ze kregen snoep en konden het spookhuis in de danszaal bezoeken. De oudere kinderen gingen samen met begeleiders naar de Ampèrestraat. Daar was een zeer eng spookhuis gebouwd.

Geuzenwijk
Ook in de Geuzenwijk zetten 23 bewoners de schouder eronder voor een spannende Halloween.

Spookhuis De Watergeus
Speeltuinen vieren Halloween in de herfstvakantie. Voor Speeltuin de Watergeus hadden 23 actieve bewoners zich in de weken voor de herfstvakantie ingezet om decors voor een groot spookhuis te bouwen.

Bewoners traden zelf als acteur op in het spookhuis. Aan de sociaal makelaars hadden zij gevraagd om bij de ingang van het spookhuis te staan om de sfeer in de gaten te houden. Herken jij hen?

Gegriezel rondom De Kameleon en De Duizenpoot
In de herfstvakantie gingen ook kinderen van Speelplaats de Kameleon en van speeltuin de Duizendpoot in Pijlsweerd langs de deuren.

“De Halloweenroute langs de versierde huizen in de buurt was echt spannend en leuk¨ riep één van de kinderen uit. Veel buurtgenoten versierden ook hun eigen huis om het extra spannend te maken.

Uiteindelijk kwam iedereen moe maar voldaan en met spannende verhalen de speeltuin weer in.

Meer weten waarom we juist zo graag met z’n allen griezelen? De Utrechtse Internet Courant plaatste een filmpje van de Universiteit van Utrecht met een heldere uitleg.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather