Geld van vijandelijk naar mogelijkheden

AdministratieExpress.nl

“Waar ik voorheen geld als een vijand zag. Een grillig patroon, dat je op orde moet zien te houden, heeft het traject van de AdministratieExpress bij mij voor een mindset gezorgd. Nu zie ik geld als een fijn middel om mogelijkheden mee te creëren”, zegt Annemieke (30 jaar).

Maandsalaris
In januari begint weer een nieuw traject van de AdministratieExpress. Bewoners in Utrecht kunnen zich aanmelden bij een sociaal makelaar van Me’kaar.
Iedereen die meedoet met dit traject krijgt oplossingsgerichte coachingsgesprekken en een inhoudelijke workshops. “Mijn vriend en ik waren net uit elkaar en ik bleef in ons huis wonen, dus moest ik ineens zelf alle vaste lasten betalen.”

“Ik heb veel tips gekregen van mijn coach, maar ook hoe anderen het aanpakken was prettig om te horen. Mijn contract loopt volgend jaar af, en ik wil dan graag een paar maandsalarissen bij elkaar gespaard hebben, voor als ik niet direct een nieuwe baan kan vinden. Dat gaat nu zeker lukken en dat geeft me veel vertrouwen!” zegt Annemieke blij.

Tip
Budgetcoach Renia Mers geeft de workshops. “Bij deze groep mensen valt een belangrijke slag te slaan. Zij zitten (nog) niet in de problemen. Door het zelfvertrouwen op te krikken, krijgen deelnemers grip op hun zaken! Een simpele tip die ik geef, is om een maand lang boodschapbonnen te verzamelen. Het wordt dan in een klap heel inzichtelijk waar je jouw geld aan uit geeft en waar je eventueel op zou kunnen bezuinigen.”

De AdministratieExpress is ontwikkeld door SodaProducties, zij zijn ook de initiatiefnemers van de VoorleesExpress. Maatschappelijke organisaties als sociaal makelorganisatie Me’kaar (Utrecht), PuurZuid (Amsterdam), Stadsdeel Amsterdam Zuid, bibliotheek De Groene Venen (Waddinxveen/Bodegraven) en bedrijven Rabobank, ING zorgen er samen voor dat  bewoners hiermee op een prettige manier slim om leren gaan met hun geld.

 

In vogelvlucht
Kind op komst? Jouw eigen bedrijf gestart? Wat betekent een scheiding voor jouw financiën? Sparen voor een koophuis? 

Voor wie is de AdministratieExpress:
Voor iedereen die slimmer met geld wil omgaan en bereid is om naar zijn of haar eigen houding en gedrag rondom financiën te kijken.

Krijg inzicht in je houding en gedrag rondom financiën, breng jouw toekomstplannen in kaart of voorkom dat je in de schulden raakt!

Hoe werkt het:
Wij koppelen je aan een professional uit het bedrijfsleven en brengen je in contact met andere deelnemers. Door middel van coaching en workshops ga je aan de slag.

Wat kost het:
Deelname aan de AdministratieExpress kost eenmalig € 60,- Hiervoor krijg je drie één-op-éénsessies met een persoonlijke coach en drie praktische workshops in groepsverband.

Meld je snel aan:
Op de website van de AdministratieExpress kun je je aanmelden. Of bel met sociaal makelaar Sushma Bhatti (06 34 65 88 45) voor meer informatie. Zij voert ook het eerste gesprek met diegene die zich aanmeldt.

Ervaringen:
Soms lag Tessa wakker van geldzorgen. Met een coach van de AdministratieExpress ging ze aan de slag. Stadsblad Utrecht schreef een artikel over Tessa en haar toekomstdromen. “Dankzij de financiële rust kan ik weer slapen en dromen over de toekomst.” Lees meer »»

Me’kaar:
Me’kaar heeft zich verbonden aan dit sympathieke initiatief dat is ontwikkeld door onze alliantiepartner SodaProducties. Samen met andere maatschappelijke organisaties zoals PuurZuid (Amsterdam), stadsdeel Amsterdam Zuid, bibliotheek De Groene Venen (Waddinxveen / Bodegraven) en Rijnbrink (Hengelo) en bedrijven Rabobank en ING zorgen wij ervoor dat bewoners op een prettige manier slim om leren gaan met hun geld. “De AdministratieExpress bereikt een doelgroep die nog geen schulden heeft, maar wel rondloopt met geldzorgen. Door deze mensen dit traject te bieden, kan worden voorkomen dat zij in de schulden komen. Beter nog, zij creëren weer perspectief voor zichzelf om hun dromen achterna te gaan.” aldus Marieke Heinsbroek (initiatiefnemer bij SodaProducties).

Meer informatie
Administratieexpress.nl
Sushma Bhatti
sushmabhatti@mekaarutrecht.nl
06 34 65 88 45

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather