Repair Café Zuilen groot succes!

Repair café Zuilen

Foto: Ed Lasseur

– Blog Ed Lasseur –

Al een tijdje riepen Ady Hoitink van de Stichting Kracht van Zuilen en ik, Ed Lasseur, sociaal makelaar van Me’kaar, tegen elkaar dat we nu eens ernst moesten maken met de start van een repair café op Zuilen. Bijna heel Utrecht was al ‘gedekt’, Zuilen nog niet. Gelukkig is dat nu anders! Na een startbijeenkomst waarbij ook Martin Jansen van Buren voor Buren en Steffie Janssen (geen familie) van het Maliegilde aanschoven, maakten we kennis met de eerste vrijwillige repairders.

RepairCafé?
In een repair café ontmoeten vrijwillige, deskundige repairders en wijkbewoners elkaar. Doel is om kapotte spulletjes samen een nieuwe kans te bieden. Da’s leuk, want je ontmoet mensen die je misschien nog nooit hebt gezien, goedkoop, want je hoeft geen nieuw apparaat aan te schaffen en duurzaam, want je leert zelf in de toekomst kleine reparaties uit te voeren. Maar bovenal ook heel gezellig! En de reparaties worden gratis uitgevoerd. Gelukkig geven de tevreden klanten vaak een vrijwillige bijdrage. Met dat geld kunnen we dan weer nieuwe materialen aanschaffen!

Om en om
De repair cafés vinden om en om plaats op twee locaties op Zuilen: Buurthuis de Beatrix, Prinses Beatrixlaan 2 en in Buurthuis Zuilen, St Ludgerusstraat 251. We beginnen steevast om 10:00 uur en rond 13:00 breken we de boel weer op.

De eerste keer…
Alle begin is moeilijk, maar de eerste bijeenkomst in De Beatrix leverde direct al veel klanten op. Meer dan twintig apparaten werden ter reparatie aangeboden. En een aantal mensen boden spontaan hun diensten als repairheld aan! Een mooie start dus, die mede mogelijk werd gemaakt door de koepel van repaircafés die Utrecht rijk is.
Afgelopen zaterdag vond de tweede bijeenkomst plaats in buurthuis Zuilen. En ook daar hadden onze repairhelden het best druk. Zo druk zelfs dat we iets langer zijn doorgegaan om ook onze laatste klant intens gelukkig huiswaarts te zenden. Uiteindelijk hebben we 24 wijkbewoners geholpen!

Repair café Buurthuis Zuilen

Foto: Ed Lasseur

Meld je aan als vrijwilliger!
De resultaten van de bijeenkomsten smaken naar meer! Meer deskundige vrijwilligers en natuurlijk veel meer wijkbewoners met defecte spulletjes. Wil je meedoen?
Meld je aan als vrijwilliger! Dat kan bij Ady Hoitink a.hoitink@ziggo.nl of Ed Lasseur edlasseur@mekaarutrecht.nl

Het eerstvolgende Repair Café Zuilen is op zaterdag 12 december van 10:00 – 13:00 uur in buurthuis De Beatrix, Prinses Beatrixlaan 2. Kom je ook?

Sociaal makelaar
Als Sociaal makelaar op Zuilen steun ik wijkbewoners met een droom, met als doel die droom ook te laten uitkomen. Zodra het Repair Café Zuilen in staat is om op vrijwillige basis door te gaan, neem ik afscheid en ga op zoek naar nieuwe kansen! Ennuh, misschien kom ik nog wel eens langs met wat kapotte spulletjes…

 

 

 

repaircafeIMG_20151114_100139

Foto: Ed Lasseur

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather