Pleisterplaats Zuilen – Maak elkaar blij!

foto: Ed Lasseur

foto: Ed Lasseur

Een pleisterplaats is een vreedzame en veilige plek waar laagdrempelige activiteiten worden georganiseerd voor ‘eenzame thuisdoeners’ in de wijk. Sociaal makelaars van Me’kaar denken dan aan mensen die vooral thuis hun dag doorbrengen en alleen niet snel naar buiten gaan.

Herken je je in dit beeld? Zou je ook meer samen willen doen en kan je een duwtje in je rug wel gebruiken? In de pleisterplaats organiseren deelnemers samen activiteiten en nemen er ook aan deel. Dat is niet alleen goed voor hen, het is ook nog eens reuze gezellig!

In de pleisterplaats gaat het niet om problemen of hulpverlening. Doen wat je wél kunt, is toch veel leuker? Deelnemers delen hun talenten met de rest. Ze hebben hun eigen ‘deeltaak’ en leren zo meer op zichzelf en anderen te vertrouwen. Door elkaar te steunen neemt het onderlinge vertrouwen toe en ontstaan nieuwe vriendschappen, zodat jouw sociale netwerk vergroot. Zo maken we elkaar blij!

Wil je meer informatie? Neem contact op met sociaal makelaar Ed Lasseur 06 – 118 671 95 of stuur een mailtje: edlasseur@mekaarutrecht.nl

foto: Ed Lasseur

foto: Ed Lasseur

De Huiskamer
Op dinsdagochtend draait de Pleisterplaats de Huiskamer. Vanaf 10.30 uur lopen de deelnemers binnen en stipt 12.00 uur luncht iedereen aan een grote tafel. Deelnemers maken de lunch samen klaar en ruimen uiteraard na afloop op. De ene keer is er een koude (brood)maaltijd, de andere week wordt er gekookt!

Een keertje meedraaien?
Wil je een keertje kijken of de Huiskamer iets voor jou is? Bel dan met Ed Lasseur 06 – 118 671 95 of mail edlasseur@mekaarutrecht.nl voor een kennismakingsgesprek.
Voor meer informatie over Pleisterplaats Zuilen klik hier.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather