Ontmoet elkaar in de Speler

In de Huiskamer van buurtcentrum De Speler op de Thorbeckelaan kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten voor een praatje en een ‘bakkie’. Het is een plek waar mensen zich thuis voelen en waar zij gezelligheid en een luisterend oor vinden. De bezoekers bepalen gezamenlijk  welke activiteiten er gedaan worden. Zo komt er binnenkort iemand verhalen vertellen en zijn er plannen om zelf een spel te maken over de buurt.

Vanuit de Huiskamer, die valt onder het project Pleisterplaatsen, zijn al verschillende groepen voortgekomen. Zo is de Handwerkgroep een vast onderdeel op de dinsdagochtend. Deze groep heeft de beschikking over een aantal naaimachines waar volop gebruik van wordt gemaakt. Bewoners helpen elkaar om mooie creaties te maken. Bij de Hondenclub wisselen honden-eigenaren ervaringen met elkaar uit en leren de honden allerlei vaardigheden. De Breigroep komt twee keer per week bij elkaar om te breien en ondertussen gezellig te kletsen.  Alle deelnemers breien voor een goed doel, een kindertehuis in Roemenië. Eens per jaar krijgt de groep een verslag met foto’s waarop kinderen staan die de door hen gebreide spullen aan hebben of gebruiken.

Hieronder een overzicht van de verschillende momenten waarop bewoners bij elkaar komen. Loop gewoon eens binnen, u bent van harte welkom!

Huiskamer
Donderdag 11.00-14.00 uur, kosten: €1,- voor de lunch
Vanaf 3 maart ook op dinsdag van 11.30-13.30 uur

Handwerkgroep
Dinsdag 9.30-11.30 uur, kosten: €0,50- per keer

Hondenclub
Dinsdag 13.15-14.15 uur, kosten: bijdrage voor koffie/thee

Breigroep
Maandag 13.30-15.30 uur
Donderdag 13.30-15.30 uur
Kosten: bijdrage voor koffie/thee

pleisterplaat - kleinIMG_20141106_114508

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather