Nieuwe Buurtfitness in De Dame opent!

OpeningOp 15 maart om 17:00 uur opent in Wooncomplex 55+ De Dame een Buurtfitness voor oudere bewoners in Zuilen. Wethouder Kees Diepeveen opent de ruimte feestelijk door zich sportief uit te laten dagen en daarna is er een receptie.

Succes
De Buurtfitness draait vanaf half januari 2016 op proef en heeft nu al veertig deelnemers die meedoen aan bewegen en yoga voor ouderen. De Buurtfitness is een sociaal en laagdrempelig initiatief dat zich richt op specifieke doelgroepen; bewoners vanaf 55 jaar uit De Dame, speciale vrouwen- en mannengroepen uit de wijk en gemixte groepen. Dit zijn groepen die soms een hoge drempel ervaren omdat zij zich op andere locaties niet thuis voelen of omdat er geen gelegenheid voor hen is. De Buurtfitness in De Dame is een plek waar zij meer dan welkom zijn en waar een kopje koffie of thee drinken net zo waardevol is als bewegen. In de Buurtfitness komt het samen.

Buurtinitiatief
De begeleiding is in handen van vrijwilligers die getraind worden door professionals uit de wijk. De Buurtfitness is een initiatief van wijkbewoonster Lia van der Heijde, zij verzamelde 300 handtekeningen van enthousiaste wijkbewoners en bezorgde deze bij de wethouder. Liesbeth Arends, projectleider van De Dame Doet Het! en sociaal makelaar Mustafa Alay van Me’kaar hielpen het initiatief gestalte te geven. Door Mitros en de gemeente te betrekken realiseerden zij ruimte en financiële steun.

opening Buurtfitness De Dame

Op 10 februari ontving Minister Blok van Wonen het eerste exemplaar van de publicatie “Vastgoed voor de Buurt”. Die biedt een staalkaart aan kleinschalige vastgoedinvesteringen waarmee woningcorporaties investeren in een betere leefbaarheid van buurten en wijken. Minister Blok toonde zich zeer verheugd over de mooie en positieve staalkaart van projecten, die duidelijk maakt dat corporaties nog tot veel inspirerende zaken in staat zijn. De Dame is 1 van de 20 landelijk geselecteerde initiatieven in deze publicatie.

poster buurtfitness goede versie mail

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather