Neem een kijkje op Hogeschool Utrecht!

Screen Shot 2015-05-15 at 17.38.55De Utrechtse Technische Vereniging (UTV) organiseert op woensdag 20 mei een bezoek voor basisscholieren uit Pijlsweerd en Ondiep aan de Hogeschool Utrecht Neijenoord 1. Het programma bevat onder andere een rondleiding in de vorm van een speurtocht, een minicollege en na afloop is er chocomel of frisdrank in het U.T.V.-café. Zo krijgen de basisscholieren een beeld van het studentenleven.

Het uitje wordt georganiseerd vanuit een project van Stichting Move. Stichting Move verbindt studenten aan basisscholieren, zodat beide groepen elkaar beter leren kennen en zij zich samen inzetten voor de buurt. Tijdens dit project werken studenten van UTV en buurtkinderen van speeltuin ‘t Noordse Park samen. Sociaal makelaar Janneke Baan bracht studenten en leerlingen met elkaar in contact. De studenten zijn een aantal keer langs geweest bij de speeltuin van het Noordse Park om samen met kinderen een vlag te ontwerpen. Deze vlag komt te hangen bij de nieuwe expositieruimte in het park waar ook de studenten aan meegeholpen hebben.

De studenten willen kinderen graag hun dagelijks leven laten zien en hebben daarvoor een uitje op de Hogeschool Utrecht bedacht. Zo krijgen de kinderen een beeld van wat er in dat “grote gebouw aan de overkant van het spoor” gebeurt. De studenten willen niet alleen laten zien hoe de lessen gaan, maar ook hoe hoe studenten ontspannen. Kinderen krijgen te zien dat studeren leuk is!

Lijkt het jou leuk om ook mee te gaan naar de Hogeschool Utrecht, dat kan! Inschrijven is mogelijk bij speeltuin ‘t Noordse Park, Janneke Baan; jannekebaan@mekaarutrecht.nl.

Ouders zijn ook welkom. Deelname is gratis. Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal plekken! We verzamelen op 20 mei om 14.30 in het Noordse Park.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather