Me’kaar start in buurthuis De Oase

IMG_20150119_115916West – Van buurthuis De Oase in West wordt veel gebruik gemaakt door organisaties, maar nog niet veel door buurtbewoners. De organisaties onderling hebben nog weinig contact met elkaar. Vanuit de gemeente kwam de vraag of Me’kaar samen met gebruikers en buurtbewoners wil werken aan een bruisend buurthuis waar iedereen zich betrokken bij voelt.

Beheer
Sociaal beheerder Mene Raghoebir is vanaf november 2014 en sociaal makelaar René Kronenburg vanaf 15 januari 2015 begonnen. “Er zijn zo’n dertig organisaties actief in het pand, een aantal daarvan zijn landelijke organisaties”, zegt René. “We zijn met de organisaties in gesprek over het beheer. Het zou mooi zijn als per dagdeel een van de organisaties verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen van De Oase.”

“Mene en ik willen graag eerst contact met iedereen en horen wat er leeft. We hebben dan ook pas een gezellige bijeenkomst georganiseerd, zodat de gebruikers elkaar leren kennen. Eén van de gebruikers vertelde me dat hij ineens veel meer van zijn medegebruikers wist, dan dat hij bij een vergadering te weten komt.”

Parijs
Ook door de gebeurtenissen in Parijs voelen de gebruikers van De Oase de behoefte om het gesprek aan te gaan met hun omgeving. Organisaties Tamount, Asha, Utrechts Platform Levensbeschouwing & Religie, Syphax, Eet Mee, Marokkaans Dialoog Overvecht en vv Kismet nodigden burgers, maatschappelijke organisaties, scholen, sportverenigingen en anderen in de stad uit om te praten onder het motto: ‘Jouw angst is mijn angst’. De avond was druk bezocht. Ook René was hierbij aanwezig. “Binnenkort wordt er doorgepraat, want een avond voor zo’n groot onderwerp is te kort.”
Uiteraard is iedereen elke dag welkom om bij een kopje kopje koffie te praten over wat er leeft.

Oase-2015-02-12-om-14.19

Buurthuis De Oase is geopend van:
Maandag t/m vrijdag 9.00 t/m 17.00
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
meneraghoebir@mekaarutrecht.nl en renekronenburg@mekaarutrecht.nl

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather