Me’kaar introduceert de Bewaarkaart

pag1bwkrtSociaal makelorganisatie Me’kaar biedt bewoners een handige kaart aan om te bewaren. De kaart is deze week via het Stadsblad verspreid, maar is ook te krijgen via onze sociaal makelaars en sociaal beheerders. Me’kaar is actief in de wijken: Zuilen, Ondiep, Pijlsweerd, Lombok, Nieuw Engeland/Schepenbuurt en Oog in Al. Op deze kaart is een overzicht te vinden van adressen van speeltuinen, buurtcentra en wijkwebsites.

Op de kaart staat kort uitgelegd wat sociaal makelaars en sociaal beheerders doen. “Deze functienamen zijn nog jong en veel mensen weten niet waarvoor zij ons kunnen inzetten”, zegt Saskia Koster, sociaal makelaar bij Me’kaar. “Een sociaal makelaar of een sociaal beheerder verbindt mensen met elkaar met als doel de leefbaarheid in de wijken te vergroten. Voorheen hadden wij als welzijnswerker de opdracht van de gemeente om ook zelf activiteiten te bedenken voor een buurt. Die opdracht is veranderd. Bewoners weten zelf het beste wat goed is voor hun buurt, het is belangrijk om van dat vertrekpunt uit te gaan.”

pag2bwkrtEnthousiast
Als je een idee hebt als bewoner, dan is de eerste vraag: hoe begin je? Hoe organiseer je, dat je samen met andere bewoners of betrokkenen iets kunt ondernemen? Een sociaal makelaar kan bij dat proces advies geven of doorverwijzen naar andere instanties. Sociaal makelaars zijn voortdurend bezig met ‘makelen en schakelen’ tussen bewoners, bewonersgroepen, maatschappelijke organisaties en ondernemers. Ze proberen iedereen enthousiast te maken om mee te doen. Niet voor iedereen is dat even makkelijk, vandaar dat een sociaal makelaar ook koppelingen maakt tussen mensen die in kwetsbare situaties zitten en mensen die in krachtige posities verkeren.

In speeltuinen en buurthuizen zijn al veel bewoners actief. In buurthuizen is er een sociaal beheerder die de actieve bewoners in het pand ondersteunt. “Willen we vrolijke, mooie en gezellige buurten, dan kunnen we allemaal ons steentje bijdragen”, zegt Saskia. “En je kan ons inschakelen om je daarbij een handje te helpen. Met deze bewaarkaart heb je direct onze contactgegevens!”

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather