Meidenclub in Buurthuis Rosa

‘Kan ik er bij of is er anders nog een meidenclubmiddag?’ kregen Yvonne en Nina te horen van meiden uit Lombok. Nina en Yvonne zijn twee enthousiaste vrijwilligsters die deze meidenclub voor 10 tot 15-jarigen mogelijk maken in Buurthuis Rosa. Belangrijk, omdat er in de wijk Lombok voor deze leeftijdscategorie niet heel veel te doen is.

Via dit beeldverslag krijg je een kijkje in de keuken van Meidenclub Lombok.


“Buurthuis Rosa is super fijn! Natuurlijk willen we liever echt een eigen ruimte die je ook kunt aankleden naar je eigen smaak. Maar deze ruimte is afgesloten van de rest van het buurthuis, dus niemand heeft last van de drukte die een groep meisjes met zich kan meebrengen. Als we kliederen of koken dan is het heel prettig dat er een keuken bij zit. En met mooi weer maken we gebruik van de tuin, die aan deze ruimte grenst!”

”We zochten op zaalhuur Utrecht en kwamen al snel bij Me’kaar uit. Het ging ontzettend snel allemaal.” René Kronenburg, sociaal beheerder van Buurthuis Rosa nodigde hen uit voor een rondleiding.
“Eigenlijk is hij onze ANWB-man! Een redder in nood. René heeft ons wegwijs gemaakt in het reserveersysteem van de gemeente. Dat je een accommodatie twee weken van tevoren moet boeken en als dat niet haalbaar is dat je dan een mail moet sturen of moet bellen. En ook dat je ruim op tijd moet afzeggen.”

“Op deze foto zijn de meiden hun gezicht aan het stomen boven een bak heet water. Het was stap 1 in een gezichtsreigingsproces bij de beauty middag op de kickoff van dit jaar. De meiden genieten erg van deze middagen. We gebruiken de Superwomanmethode. Dat is een map met leuke activiteiten die we online kunnen raadplegen. We beschilderen bijvoorbeeld pyjama’s, maken kaarsen of leren spelenderwijs met emoties omgaan door bijvoorbeeld te praten over hoe families in elkaar zitten en welke rol zij en de rest van alle familieleden daarin hebben.”

“Op de foto staat Salima met haar prachtige gouden gezichtsmasker. In haar handen houdt ze een potje zelfgemaakte libscrub vast. De meiden leren wat zelfvertrouwen is en hoe je eraan kan werken.”

“Hier zijn ze bezig met het versieren van cake waarop een van de meisje trakteerde. De sfeer tussen de 11 meiden per keer is hartstikke gezellig. We zijn begonnen met een tweede middag in de week. Belangrijk vinden we dat de groep meiden op zo’n middag niet te groot wordt.”

Voor de club betalen de meiden een kleine bijdrage. Dit bedrag zetten Nina en Yvonne opzij om met de groep iets extra’s te kunnen doen. Sociaal beheerder René Kronenburg wees hen op het Initiatievenfonds. “Hij vroeg of wij subsidie hebben. Het zou niet bij me opgekomen zijn om subsidie aan te vragen. René vertelde ons van het fonds en we mochten over ons initiatief komen vertellen bij Ingrid Wolff van het Wijkbureau. Nu kunnen we ook echt wat materiaal kopen voor activiteiten!”

Fotografie: Nina en Yvonne

Meer informatie over Meidenclub Lombok:
meidenclublombok@hotmail.com
Meer informatie over Buurthuis Rosa:
René Kronenburg
renekronenburg@mekaarutrecht.nl
06 81 03 28 52

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather