Meiden zorgen zelf voor eigen knutselclub

Kunstenaar“Is De Speler alleen voor ouderen?” Eén van de meiden uit Ondiep die wekelijks dansles heeft op De Speler vraagt het zich hardop af. Een creatieve middag op De Speler lijkt hen wel wat.  Samen met wat andere dansgenootjes bespreken ze met sociaal makelaar Sushma Bhatti wat er mogelijk is.

De meiden, Zizzy-Jo, Sindy, Hacer, Gizem en Gaye hebben flink wat ideeën. Zo willen ze De Speler opvrolijken en toegankelijker maken voor de jeugd. Ook geven ze aan dat er niks zichtbaar is van de Vreedzame Wijk. Een kunstwerk met als thema vreedzaam dat willen ze graag maken. Ze hebben meer ideeën: van kaarten en schilderijen maken, tot zelf sieraden ontwerpen. Met de alles wat ze creëren, willen ze de boer op. Als ze op een rommelmarkt of bij een buurtfeest hun spulletjes verkopen hebben ze geld om weer nieuwe knutselspullen aan te schaffen.

Kunstenaar
Als mooie start van al deze plannen is er uit een subsiediepotje een kunstenaar ingehuurd. Hij heeft samen met de meiden het “Vreedzaam” kunstwerk gemaakt. De meiden van de nieuwe knutselclub zullen het kunstwerk binnenkort officieel overhandigen aan sociaal makelaars van Me’kaar. Het moet een mooie plek krijgen op De Speler.

De sociaal makelaar heeft de meiden aangemoedigd om te brainstormen over hun plannen. Maar ook om na te denken hoe ze die plannen kunnen bekostigen. Verder is de sociaal makelaar de schakel geweest tussen de meiden en de kunstenaar. En heeft zij voor hen ruimte geregeld om te knutselen.

Een van de ouders van de meiden is heeft aangegeven om een keer een kookworkshop te geven aan deze nieuwe club. Het is leuk om samen gezond te koken en te eten!

Zelf een idee?
Heb je ook ideeën en plannen? Deel het met de sociaal makelaar uit jouw buurt en ga samen aan het werk om het voor elkaar te krijgen of stuur dit formulier in!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather