Kinderen

“Je stopt niet met spelen omdat je oud wordt, je wordt oud omdat je stopt met spelen”

George Bernard Shaw

Kinderen maken de wijk zoals hij er over 20 jaar uit ziet. We willen allemaal een mooie en vrolijke wijk. Daar doen we met elkaar ons best voor. Me’kaar doet dit door diensten aan te bieden als:

Heb jij een nog leuker en goed idee? Ga dan even naar dit formulier en stuur je idee op.

Speeltuinen
Vergeet ook niet dat er in Noordwest en West een aantal hele leuke speeltuinen staan waar je volop kunt spelen. Benieuwd welke? Kijk hieronder:

Zuilen
Speeltuin de Watergeus

Ondiep
Speeltuin de Duizendpoot
Speeltuin de Speelboom

Pijlsweerd
Speelplaats de Kameleon
Speeltuin Noordse Park (beheer door: buurtorganisatie stichting Speelruimte Noordse Park)

West
Buurthuis Rosa – Meidenclub op 10-15 jaar op maandag- en dinsdagmiddag
Bankaplein (beheer door: collectief van speeltuinmakers)

Houd deze website in de gaten voor vakantieprogramma’s of andere activiteiten.

In en rondom de speeltuinen zijn sociaal makelaars bijna altijd aanwezig. Heb je een leuk idee voor een buurtinitiatief en kun je hulp gebruiken bij het uitwerken? Spreek hem of haar dan even aan, we helpen je graag!

Talent van de buurt

Wat is er nou fijner dan lekker te wroeten in de aarde en je eigen groenten en fruit te zaaien en te oogsten?! Frency van 10 jaar weet daar alles vanaf! Elke dag na schooltijd is zij te vinden in de moestuin van Speeltuin ‘De Duizendpoot’. Op een klein stukje grond verzorgt zij liefdevol haar eigen gekweekte groente zoals radijsjes, wortels en sla.

Foto's: Debby Jacobs

Frency heeft een aantal keer meegedaan met een ‘groene vingers’ workshop in de speeltuin en raakte daardoor geïnspireerd om met haar eigen moestuintje aan de slag te gaan. Inmiddels weet ze een hoop over hoe je een zaadje plant, hoe het dan ontkiemt en wat je moet doen om het te laten groeien en verder te verzorgen.

Ook het verwijderen van onkruid hoort daarbij, hiervoor hebben ze in de speeltuin een compostbak. Alleen is deze te vol en komen ze er eentje tekort. Uiteraard heeft Frency hier een plan op bedacht, door er zelf eentje te bouwen! Ze is al druk in de weer geweest met zaag, hamer, wat spijkers en schroeven. Zo heeft ze van twee pallets en wat plankjes hout een eigen verzonnen compostbak gecreëerd! Hoe stoer is dat!!

Frency is druk bezig met haar compostbak en het onderhouden van háár moestuintje. Ook heeft zij een nieuw project in het vooruitzicht en dat is een bijenhotel! Hiervoor bekijkt zij filmpjes op YouTube en laat zich zo inspireren.
Frency, wij wensen jou heel veel succes! Blijf vooral je passie en talent(en) volgen!

foto’s en tekst: Debby Jacobs


Herfstvakantie in de speeltuinen

Meidenclub in Buurthuis Rosa

Een week meekijken met Latifa en Roos

Lekker actief in de zomervakantie

Kom meivakantie vieren en doe mee!

Thema middag: Veilig spelen op het Theo Thijssenplein

Culturele zondag in Ondiep, Zuilen en Overvecht

Voorjaarsvakantie speeltuinen

Eindfeest mediateams

Kinderen interviewen sociaal makelaar