Kinderen in Zuilen zamelen geld in voor Speelmeebus

Drukbezochte actiedag voor Speelmeebus

Ruim 600 euro wisten kinderen en ouders van de Prinses Margrietschool in Zuilen binnen te halen voor de Speelmeebus. Het bedrag wordt verdubbeld door het Oranjefonds. De aanschaf en reparaties van het spelmateriaal voor de Speelmeebus kan met dit geld worden betaald.

Met de pet rond

Cupcakes bakken en versieren, kettingen ontwerpen, stressballen maken en dat allemaal verkopen. Met de pet rond gaan, voetbaltoernooitjes organiseren en nog heel veel andere acties bedachten kinderen van de Kinderraad samen met stagiaires en ouders. De docenten van de Prinses Margrietschool werkten ook mee. De school stelde lokalen ter beschikking en bood kinderen de gelegenheid om tijdens schooltijd idee├źn te bedenken en uit te voeren. In de afgelopen tijd is er hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen voor de actiedag van 23 juni.

Intensief gebruik

Kinderen maken wekelijks gebruik van het spelmateriaal van de Speelmeebus. Door het intensieve gebruik gaat er regelmatig wat stuk. De aanschaf en reparatie is vaak prijzig. Door samen geld in te zamelen voelt iedereen zich meer verantwoordelijk voor de Speelmeebus. Bewoners en ouders schonken veel geld aan de acties. Misschien valt daar ook aan af te lezen hoe tevreden zij zijn over de inzet van de bus op de pleinen in Zuilen?

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather