De Vreedzame Kinderraad is weer actief

Utrecht Noordwest is weer twee, actieve, vreedzame kinderraden rijker! Maar, wat is dat nu precies, een Vreedzame Kinderraad? Een Vreedzame Kinderraad komt een paar keer in het jaar samen, om één of meerdere acties te bedenken om hun wijk een stukje meer vreedzaam te maken.

Samenwerking is een sleutelwoord binnen de Vreedzame Kinderraad. Het is belangrijk dat de raadsleden oor voor elkaar hebben, om samen waardevolle acties te bedenken die bij hun wijk past. Daarnaast zijn er een hoop organisaties uit de wijk bij betrokken om de actie van de kinderraad tot een succes te maken.
Scholen spelen vanzelfsprekend een rol in dit geheel, maar ook Me’kaar en stichting Move! zijn betrokken bij dit proces. Zowel Me’kaar als Move! hebben een ondersteunende rol in het begeleiden van leerlingen en leerkrachten. Daarnaast is Me’kaar actief in het verbinden van partijen in de wijk die een eventuele rol kunnen spelen in de actie van de kinderraad.

De Kinderraad in 2016
Dit jaar bestaat de kinderraad uit Zuilen uit zes leerlingen van de Ludgerschool, de Piramide Maasdijkstraat en de Aboe Daoedschool. In Ondiep bestaat de raad uit vier leerlingen, twee kinderen van basisschool de Boemerang en twee leerlingen van de Rietendakschool.
Tijdens de eerste bijeenkomst op dinsdag 9 februari hebben beide raden op een democratische manier voor een thema gekozen. In Zuilen is dit het thema “Een veilige en gezellige wijk” geworden, de raad van Ondiep heeft gekozen voor: “Samenwerken aan kleuren in de wijk”.
De kinderen maken zich hard voor deze onderwerpen, want in hun ogen kan het wel wat gezelliger in Ondiep! Een greep uit hun observaties; er zijn hangjongeren, mensen mopperen veel, er is weinig kleur op straat… Genoeg om mee aan de slag te gaan dus!

Op 22 maart komen allebei de kinderraden voor de tweede keer samen en gaan ze hun acties uitwerken aan de hand van een plan van aanpak. Houd onze Twitter in de gaten om up to date te blijven.

IMG_20160209_140424520_HDR

De kinderraad van Zuilen, met sociaal makelaars Boudewijn Roeterink en Monique Weintré.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather