Me’kaar in 2013 – Vreedzame Kinderraad

foto: Janneke Baan

foto: Janneke Baan

Heb je ideeën om jouw buurt mooier, prettiger en leuker voor iedereen te maken? Let dan goed op wanneer de nieuwe verkiezingen zijn voor de Vreedzame Kinderraad!

13 november praten alle gekozen kinderen in de raadszaal over hun plannen. De burgemeester leidt de discussie. Samen met andere kinderen, jouw juf of meester en een sociaal makelaar van Me’kaar ga je aan de slag om jouw plannen uit te werken. Wat is er nodig om jouw buurt prettiger te maken en wat kun je er zélf aan doen?

Vreedzame Kinderraad

foto: Saskia Koster

Wil je alvast wat meer weten? Je kunt meer lezen over de Vreedzame Kinderraad op de website van de Gemeente Utrecht. Over de Kinderraad is ook een stripverhaal gemaakt, klik hier om ‘m te zien.

 

Campagne
Om plannen voor de wijk goed onder de aandacht te brengen hebben deze lente een aantal kinderen campagne gevoerd, studenten van stichting Move hebben hen daar bij geholpen. Sommige kinderen hebben zelfs een workshop op de universiteit gevolgd waarin ze informatie kregen over het voeren van een campagne.

De laatste Kinderraadsvergadering was op 30 mei 2013. De presentatie van Emma en Jessie van de Jules Verne school is via een stemming onder alle aanwezigen gekozen tot beste. Het onderwerp was dan ook erg belangrijk: de verkeersveiligheid rondom de school verbeteren. Ook werd er een groepje uitgekozen die het beste kon discussiëren en een groepje die de mooiste kijkdoos had gemaakt als onderdeel van de tentoonstelling die voorafgaand aan de Stedelijke Kinderraad in de hal van het stadhuis was te zien.

De sociaal makelaar oefent met kinderen op school in debatteren. In de raadszaal verdedigt de Kinderraad van Noordwest en West de plannen. Je praat door een microfoon, zodat iedereen het goed kan horen. Ook is de vergadering, net als de echte raadsvergaderingen, live te volgen op RTV Utrecht!

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather