Kidsclub Plein 11

Strijkkralen“Wil je meehelpen met zoeken? Ik heb rood nodig.” Kinderen van ‘De Kidsclub’ op Plein 11 willen het liefst wel elke week iets maken met strijkkralen! Een vrolijke vorm maken van strijkkralen is voor kinderen een ontspannen bezigheid, zeker na een drukke schooldag. En ze hebben geluk, want de Kidsclub wordt uitgebreid naar twee keer per week op donderdag- en vrijdagmiddag!

Bij de ‘Kidsclub’ kunnen kinderen knutselen, koken, buitenspelletjes, of samen op excursie naar een museum. Ouders en actieve buurtbewoners zetten samen met hulp van de sociaal makelaar in 2013 de Kidsclub op. Voor een groep jongens en meisjes in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar was er weinig te doen in de buurt. Daar brachten hun ouders verandering in.

Meedenken
Sociaal makelaar Amar Haddouch coacht de actieve buurtbewoners, want hoe vraag je een budget aan voor knutselmateriaal of hoe voer je een gesprek met elkaar als er iets niet lekker loopt? En hoe kom je aan een stagiaire die kinderen op weg kan helpen? Naast het werven van de stagiaire, voert Amar ook de voortgangsgesprekken met stagiaires.
Op Plein 11 wordt er zoveel mogelijk samen gedaan. Kinderen helpen mee met het bedenken van activiteiten. Op die manier werken ze samen, leren ze nieuwe dingen en krijgen zo wat meer structuur in het dagelijkse leven.

Wil je meer informatie over de Kidsclub, bel met:
Amar Haddouch
06 41 78 43 93
amarhaddouch@mekaarutrecht.nl

Screen Shot 2015-05-22 at 16.52.00

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather