Jong en oud door een heerlijke maaltijd verbonden

20141021_153737Een lekkere warme maaltijd, dat is wat kinderen van speeltuin de Duizendpoot op 11 november kookten voor een groep ouderen op Buurthuis de Uithoek. Het startte allemaal met een idee van studenten van het internationale Erasmus Student Network (ESN). Zij benaderden AH Konincks Utrecht voor sponsoring van een evenement, met daarbij meteen een plan voor een tegenprestatie.

Kruisverbanden
Vanuit de buurt kwam de vraag om jonge en oude bewoners met elkaar in contact te brengen. Joop Krijnen van Buurthuis De Uithoek benaderde daar sociaal makelaars Esther van den Berg en Hester van Soest van speeltuin De Duizendpoot voor. Kinderen waren enthousiast over het kookplan en bedachten direct zelf om eigen koksmutsen te maken. En zo was het idee geboren. De kinderen kookten met gesponsord ingrediënten van AH Konincks voor ouderen, studenten, ouderen en kinderen wisselden verhalen uit en producten die over bleven gingen naar de voedselbank.

IMG_20141021_171603Sociale gemeenschap
SocialErasmus is een internationaal project van ESN, met als doel het betrekken van internationale studenten in sociale en vrijwilligersactiviteiten in hun gastland.  Het doel is om integratie en interactie met de lokale gemeenschap te promoten en om iets goeds terug te geven aan de sociale gemeenschap, het liefst met een sociale impact. Dat is in dit project goed gelukt!

Koken Uithoek

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather