Initiatiefnemers sportinloop gezocht

Spelinloop2-IMG_20150123_043917

Bezoekers van de sportinloop, foto: Izaak Campbell

Actieve vaders bezinnen zich op een vervolg van het sporten met ouders en kind. Na Twee jaar hebben zij het initiatief succesvol afgerond. Wilt ú deze activiteit overnemen dan bent u van harte uitgenodigd om contact op te nemen met sociaal makelaar Izaak Campbell. (contactgegevens onderaan de pagina)
Drie enthousiaste vaders uit Ondiep maakten het twee jaar lang mogelijk dat ouders en kinderen op vrijdagmiddag met elkaar konden sporten. De enorme grote sportzaal op de derde etage van buurtcentrum De Speler was elke vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur open voor een sportinloop. Kinderen brachten hun eigen muziek mee om de sfeer nog gezelliger te maken.
Ouders en kinderen konden samen tafeltennissen, aan gymnastiek doen of de krachten meten in een voetbaltoernooi of hun behendigheid tonen bij hindernis-estafettes.
Stagiaires
De vaders kregen hulp van stagiaires die ouders begeleidden ouders bij het opzetten van een wedstrijd. Sociaal makelaar Izaak Campbell gaf daarnaast tips hoe zij met hun kind op een goede, veilige en vreedzame manier konden sporten.

Sociaal netwerk
Eerder vertelde één van de initiatiefnemers, Aziz, één dat hij het belangrijk vindt, dat zijn kinderen meer bewegen. Hij ziet het gevaar van overgewicht, omdat kinderen veel meer achter de computer zitten en te weinig buiten spelen. Ook vindt hij het belangrijk om met kinderen en ouders veilig in de zaal te sporten. Aziz geeft ook aan dat zijn sociale netwerk in Ondiep is vergroot. “Je komt hier in contact met andere bewoners uit Ondiep.”

Faisel, de tweede initiatiefnemer, vond het leuk dat er steeds meer ouders en kinderen zich aansloten. Hij vroeg samen met andere initiatiefnemers en met hulp van de sociaal makelaar geld aan bij het Leefbaarheidsbudget. Daarmee konden zij de huur van de zaal bekostigen. De vaders kenden elkaar van het vrijwilligerswerk bij de voetbalvereniging van hun zonen.

Gezonde voeding
Bij de sport- en spelactiviteiten gaat het soms ook over gezonde voeding. Wat zijn gezonde drankjes en hoe kun je verstandig snoepen. De sociaal makelaar heeft contact gelegd met Volksgezondheid (voorheen GG & GD). Zij kwamen een paar keer langs om voorlichting te geven over gezonde voeding en een gezonde leefstijl.

Zelf een sportinloop beginnen, neem dan contact op met:
sociaal makelaar Izaak Campbell
izaakcampbell@mekaarutrecht.nl
06 41561319

Spelinloop-IMG_20150206_052154

Bezoekers van de sportinloop, foto:Izaak Campbell

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather