Me’kaar in 2013 – Een hele straat zet zich in voor gegriezel

Archief – Me’kaar in 2013

IMG_20131023_151806

foto: Hester van Soest

Oppie, oppie, oppie, heppie ook een snoeppie voor Joppie? Het snoeppie, dat heeft opa Job, bewoner van de 1e Daalsedijkbuurt goed door, de rest van het liedje heeft hij ter plekke zelf verzonnen toen hij met zijn lampionnen langs de deuren van deze wijk ging. Halloween het van oorsprong Keltisch nieuwjaarsfeest, groots gevierd, door jong en oud in Amerika, met heel veel enge snoepjes, is al wat jaren geleden naar Nederland overgewaaid. Sinds drie jaar is het echt ‘booming’ en zo is het ook in Pijlsweerd/1e Daalsedijkbuurt geland.

foto: Hester van Soest

foto: Hester van Soest

Make-over 
Of er ook geen Halloween in de speeltuin gevierd kon worden, was de vraag. Want we hebben al een team vrijwilligers verzameld en het lijkt ze allemaal fantastisch om aan Halloween mee te werken. Natuurlijk kunnen jullie Halloween in en om de speeltuin vieren is ons antwoord, wat een fantastisch idee. Jullie kunnen dat, en wij ondersteunen jullie waar nodig. Wij zijn Esther en Hester sociaal makelaars in en om de Duizendpoot. En zo geschiedde; een groot team vrijwilligers, bestaande uit opa’s, oma’s, ouders, buurtbewoners, jongeren, kinderen en wij als ondersteuners werden opgetrommeld, flyers werden rondgebracht, sponsoring door Albert Heijn Konincks en de feestwinkel aan de Amsterdamsestraatweg werd aangevraagd en toegezegd, versieringen werden gekocht en gemaakt, het creatieve verkleed en versierbrein ging aan, de wijk kreeg een ‘gruwelijke’ make- over, zodat op donderdag 24 oktober om 19:00 het feest los kon barsten. Buiten in de speeltuin keken 200 ogen ons vol spanning in een pikdonkere in een door de rook in mist gehulde speeltuin ons aan. En wij keken al deze ouders en kinderen aan. Iedereen was verkleed! IEDEREEN! Zelfs oma’s en opa’s, net als opa Job.

 

foto: Hester van Soest

foto: Hester van Soest

Supertrots
De deuren waar de kinderen langs lopen zijn prachtig versiert. De snoepjes die de kinderen krijgen zien er zo mogelijk nog mooier uit. Er zijn huizen bij waar zelfs de gang versierd is en waar verklede mensen in staan. Maar één huis spant de kroon, het  huis van de familie Amzourou. Het hele huis is versiert, het is pikdonker, er beweegt wat, er lopen mensen in verschrikkelijk enge pakken. Allemaal familieleden, de hele familie helpt mee! Eenmaal terug in de speeltuin waar de spookgeluiden nog klinken, is iedereen in een euforische trotse staat, of zijn kinderen nog aan het nagriezelen. Na nog wat blije en enge groepsfoto’s nemen we afscheid van de kinderen. Ze rennen de speeltuin uit, elkaar de stuipen op het lijf jagend. Wij kijken ze supertrots na, wat knap dat na al die jaren zeggen, als je wilt dat er iets georganiseerd wordt moet je het zelf doen, het nu ook zelf gedaan is, weliswaar met nog wat behoorlijk wat ondersteuning van ons, maar de rollen zijn vanaf nu omgedraaid. Zij hebben de leidende rol en wij staan naast hun en springen bij waar nodig is. En opa Job, die heeft de dag van zijn leven gehad.

Mekaar Halloween

foto: Hester van Soest

IMG_20131024_192448

foto: Hester van Soest

– Esther van den Berg

 

 

foto: Saskia Koster

foto: Saskia Koster

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather