Fondsen en subsidiehulp – hulp voor kinderen

Sociaal makelaars van Me’kaar helpen je bij het doen van een financiële aanvraag. Bijvoorbeeld omdat je nieuwe voetbalschoenen nodig hebt of omdat je uit je trainingspak gegroeid bent. Hieronder een lijstje met fondsen waar we samen met jou, je ouders of je verzorgers, een aanvraag bij kunnen doen. Om het heel chic te zeggen: wij zijn dan jouw intermediair!

Jeugd Cultuurfonds
Het Jeugd Cultuurfonds kan jou financieel ondersteunen bij alles dat met cultuur te maken heeft. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe gitaar nodig? Geld voor de danslessen? Wat dacht je anders van goede potloden voor bij je tekenclub?! Daar is het Jeugd Cultuurfonds dus voor. Benieuwd naar wie ze zijn? Kijk even op hun website.

Je kan niet rechtstreeks een aanvraag doen bij het Jeugd Cultuurfonds. Dat doe je samen met een van onze collega’s.
Benieuwd naar wie je kan helpen? Bel het informatienummer: 06 30 07 15 28 en een sociaal makelaar kan samen met jou en jouw ouders een aanvraag indienen.

Jeugd Sportfonds/ Paul Verweel Sportfond
Het Jeugd Sportfonds is in januari 2018 opgeven. Daar is nu een nieuw fonds voor in de plaats gekomen. Dat is het Paul Verweel Sportfonds. Bij dit fonds heb je geen intermediair nodig. Een gezin kan zelf zijn aanvraag indienen. Je moet wel in het bezit van een Upas zijn. Uiteraard helpen we je graag als je er zelf niet uitkomt. Neem daarvoor contact op met 06 30 07 15 28

Stichting Leergeld
Een ander fonds waar je als kind veel aan kunt hebben is het fonds van Stichting Leergeld. Informatie vind je op  deze website.

Nationaal Fonds Kinderhulp
Is je kamer toe aan een likje verf, is je fiets helemaal versleten of valt je laptop van ellende uit elkaar? En hebben jouw ouders te weinig geld hiervoor? Dan kan het Nationaal Fonds Kinderhulp misschien iets voor je doen. Samen met een sociaal makelaar maak jij een motivatiebrief en die dienen we vervolgens in. Eens per maand komt het fonds bij elkaar om te beoordelen welke aanvragen worden toegekend. Een beetje geduld is dus nodig.

Je kan niet rechtstreeks een aanvraag doen bij het Nationaal fonds kinderhulp. Dat doe je samen met een van onze collega’s.
Benieuwd naar wie je kan helpen? Bel het informatienummer: 06 30 07 15 28 en een sociaal makelaar kan samen met jou en jouw ouders een aanvraag indienen.