Expositie De Kracht van Samen in gemeentekantoor

De Kracht van SamenDe Kracht van Samen
Sociaal werkers uit Utrecht in beeld gebracht.
Expositie portretten op Kaatstraat 1 van 26 mei-5 juni 2014

‘In de wijk is Martijn een rustpunt waar van alles omheen gebeurt’- Omar, buurtvader in Zuilen

‘Mensen zoals Ali zijn de toekomst. Die zitten nog niet vast in conventionele denkpatronen’

– Esther, bestuurslid Stichting Desalniettemin

Tijdens de opening van de tijdelijk foto-expositie ‘De Kracht van Samen’ in de hal van het gemeentekantoor in de Kaatstraat, kunt u kennismaken met Martijn Companjen en Ali Amghar. Op maandag 26 mei om half 12 zijn zij aanwezig als hoofdpersonen op de prachtige uitvergrote portretten. ‘De Kracht van Samen’ is een bijzonder fotoboek waarin de sociaal werker in beeld is gebracht met zijn/haar netwerk. Wie inspireren zij? En door wie worden ze geïnspireerd? Twee weken lang kunt u foto’s komen bekijken.

Martijn en Ali werken beiden in Utrecht. Martijn als sociaal makelaar bij Stichting Me’kaar en Ali als sociaal werker bij Stichting Desalniettemin. De welzijnsbranche waarin zij werkzaam zijn is volop in bewSociaall makelaar Martijn Companjeneging. Zorgtaken verhuizen naar de gemeente en de aard van het werk verandert. Ook zal het aantal werknemers in de branche afnemen. Het boek en de expositie zijn gemaakt om het belang van sociaal makelaars en sociaal werkers te laten zien in woord en beeld. Als geen ander zijn sociaal werkers in staat verbindingen te maken tussen mensen en organisaties. Op deze manier leveren zij een belangrijke bijdrage aan onze hedendaagse samenleving.

Naast het boek en de expositie zijn er ook korte films gemaakt, onder andere van Martijn. Meer informatie over de Kracht van Samen is te vinden op de website van De Kracht van Samen.

 

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather