Een week meekijken met Me’kaar: Rossana Eremita

Benieuwd naar wat een sociaal makelaar of sociaal beheerder nu eigenlijk doet? In dit bericht vindt u iedere twee weken een “plog” van een medewerker van Me’kaar; een fotoblog. Deze bestaat uit een stukje tekst en een reeks foto’s die gemaakt zijn gedurende een werkweek.


“Ik ben Rossana Eremita en ben actief in de wijk Lombok. Werken als sociaal beheerder in Buurthuis Rosa betekent iedere dag weer een nieuw avontuur! Ik krijg veel buurtbewoners over de vloer. Sommigen ken ik al, anderen nog niet, maar ik ondersteun iedereen met plezier zodat zijn, haar of hun buurtinitiatief een plek kan krijgen in onze stad.
Alle mensen die ik ontmoet hebben een eigen vraag. Een deel van deze mensen kan ik zelf directe ondersteuning bieden. Anderen verwijs ik weer door naar activiteiten zoals yoga, gymnastiek, volksdansen die in Rosa plaatsvinden en wanneer nodig verwijs ik mensen door naar Buurtteam West.
Buiten mijn vaste taken zijn er zoveel onvoorziene werkzaamheden die vooraf niet in te plannen zijn. Die avonturen staan niet beschreven in werkplannen maar maken mijn werk nu juist zo leuk!”

gymclub-spirit
Op deze foto ziet u de Gymclub Spirit 75+. Hun vaste locatie is een tijd geleden opgeheven, maar de deelnemers wilden erg graag blijven sporten. Ik heb contact gehad met de begeleider van de sportgroep en hen de beweegruimte in Buurthuis Rosa aangeboden. Gelukkig kunnen zij nu wekelijks hun ding blijven doen!

5-mei-straatfeest
Soms denk ik tijdens mijn werkweek terug aan bijzondere gebeurtenissen die al hebben plaatsgevonden, zoals het straatfeest op 5 mei 2016. Als sociaal beheerder was ik vanaf begin tot eind betrokken bij de organisatie van dit evenement. In samenwerking met Lombok Anders, buurtbewoners en professionals die actief zijn rondom Speeltuin Bankaplein hebben is er een mooi feest neergezet!

subteamoverleg-west
Eens in de zoveel tijd komen mijn collega’s van Me’kaar die actief zijn in Utrecht West en ik samen. We noemen dat ons subteamoverleg. We bespreken tijdens deze momenten signalen, projecten en bewegingen uit de wijk en kijken samen naar mogelijkheden om zowel intern als extern verbindingen te leggen. 

bijeenkomst-vluchtelingen-syrie
Me’kaar had een avond georganiseerd voor vluchtelingen waarbij er door hen en professionals gezamenlijk gekookt werd, zodat er een gesprek kon plaatsvinden over de wensen en behoeften van de mannen uit de opvang. Ik ben actief geweest rondom de voorbereiding van deze avond, denk aan het faciliteren van de ruimte en andere benodigdheden. Op de avond zelf is het kunstwerk op de bovenstaande door één van de vluchtelingen gemaakt. 

buurtlunch-rosa-buurtbewoners
Iedere vrijdag vindt er een lunch plaats in Buurthuis Rosa, georganiseerd door en voor vrijwilligers uit de wijk. De maaltijd wordt zelfstandig voorbereid door twee actieve buurtbewoners, maar ze weten mij te vinden wanneer ze me nodig hebben.

 

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather