Een week meekijken met Me’kaar: Kees Reijn

Benieuwd naar wat een sociaal makelaar of sociaal beheerder nu eigenlijk doet? In dit bericht vindt u iedere twee weken een “plog” van een medewerker van Me’kaar; een fotoblog. Deze bestaat uit een stukje tekst en een reeks foto’s die gemaakt zijn gedurende een werkweek.


“Mijn naam is Kees Reijn. Ik houd me veel bezig met het sociaal beheer van buurthuizen in Zuilen, Ondiep, Pijlsweerd en Lombok. Ons doel is alle buurthuizen in het werkgebied van Me’kaar in medebeheer te krijgen, door buurtbewoners en gebruikers. Ik wil bewoners een plek bieden waar ze hun dagelijkse problemen even kunnen loslaten.
Mijn werk bestaat uit diverse werkzaamheden. Ik ondersteun sociaal beheerders in alle verschillende panden waar nodig. In het kader hiervan ben ik onder andere contactpersoon vanuit onze organisatie naar de Utrechtse Vastgoed Organisatie (UVO).
Daarnaast sluit ik ook regelmatig aan bij groepen binnen ons team die meedenken over onze interne organisatie. Er worden bijvoorbeeld thema’s als taakvolwassenheid en vrijwilligersbeleid besproken.
Maar, boven alles ben ik er uiteindelijk vooral voor buurtbewoners. Voor hen ben ik altijd bereikbaar zodat ik ze kan ondersteunen waar nodig. Of dat nu gaat om nieuwe initiatieven vormgeven of het luchten van hun hart: ik ben er.”
plog-kees-foto-1
Op deze foto vond er een sociaal beheerders overleg plaats in De Speler. We hebben het gehad over manieren waarop we het medebeheer op verschillende locaties kunnen vormen om meer draagvlak en betrokkenheid bij bewoners te creëren. Dit overleg vindt iedere twee weken plaats op een andere plek en ik ben de trekker van deze groep.

plog-kees-foto-3
Deze foto is gemaakt in buurthuis De Beatrix. Een groep studenten van de Hogeschool Utrecht schrijven een scriptie over het vrijwilligersbeleid van Me’kaar. Samen met mijn collega Sushma Bhatti begeleid ik deze groep.

plog-kees-foto-2
Op deze foto zie je Bert. Bert is drie keer per week te vinden achter de bar in De Speler. Als gastheer zorgt hij ervoor dat bezoekers en gebruikers zich welkom voelen in het buurthuis. Dit doet hij door altijd klaar te staan met koffie, thee en ook richt hij de ruimtes in voor gebruik. Mijn rol is om Bert, en nog 20 andere actieve buurtbewoners, hierin te begeleiden en aan te sturen.

plog-kees-foto-5
Regelmatig worden er binnen onze organisaties mogelijkheden geboden om bij te scholen. Deze foto heb ik gemaakt tijdens een training “Presentie” begeleid door Kitty van Elst. Tijdens deze bijeenkomsten leren mijn collega’s en ik met subtiliteit, vakmanschap, met praktische en liefdevolle wijze om te gaan met onze doelgroepen.

plog-kees-foto-6
Na werk is het ook tijd voor de nodige ontspanning: lekker een rondje racefietsen helpt mij mijn hoofd even leeg te maken en de beslommeringen van de dag te vergeten.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather