Een week meekijken met Ed Lasseur

Benieuwd naar wat een sociaal makelaar of sociaal beheerder nu eigenlijk doet? In dit bericht vindt u iedere twee weken een “plog” van een medewerker van Me’kaar; een fotoblog. Deze bestaat uit een stukje tekst en een reeks foto’s die gemaakt zijn gedurende een werkweek.


Ed Lasseur: “Geen leukere baan dan die als sociaal makelaar. Samen met wijkbewoners werken aan een mooiere wijk waarin voor iedereen plaats is.. Voor mij is een sociaal makelaar een betrokken professional die naast de wijkbewoners staat, hun sores kent en hen -als ze dat willen- ondersteunt bij het verwezenlijken van hun droom voor de wijk. Ik werk vanuit buurthuis Zuilen, en bemoei met liefst met alles wat daarin en daarbuiten speelt. Denk je: “Ik heb een briljant idee?” Da’s mooi, ik ben hooguit één mailtje van je verwijderd. Even binnenlopen in het buurthuis aan de St. Ludgerusstraat 251 kan natuurlijk ook!”

plog-ed-1
Een van de vaste groepen in het buurthuis is de Huiskamergroep die wekelijks op de dinsdagochtend bijeen komt. Samen bereiden ze een lunch voor en eten die ook lekker zelf op! De  laatste bijeenkomst van het jaar hielden we een gezellige Kerstlunch. En ditmaal regelde ik de lunch!

plog-ed-2
Op diezelfde dinsdag regelen andere vrijwilligers dat de kasten van de Weggeefhoek weer keurig worden opgeruimd en worden aangevuld met nieuwe spulletjes. Per keer mag je twee dingen gratis meenemen. Spullen brengen mag natuurlijk ook! Twee keer per seizoen  heb ik overleg met de vrijwilligers. Natuurlijk kunnen ze ook tussendoor bij mij terecht.

plog-ed-3Ik weet best veel over Zuilen. En die kennis deel ik graag met wijkbewoners die actief willen worden. Laatst werd ik uitgenodigd door een groep wijkbewoners die op zoek is naar vrijwilligerswerk. Het werd een gezellig en informatief gesprek met een selfie als mooie afsluiter.  

plog-ed-4Iedere tweede zaterdag van de maand is er Repair Café Zuilen in het buurthuis. De deskundige “repairhelden” helpen bezoekers met kapotte spullen. Samen proberen we alle apparaten te redden! Reparaties zijn gratis, maar een donatie is altijd welkom. Ik loop vaak een beetje rond en spring bij waar dat nodig is.   

plog-ed-5
Ik vind het belangrijk om zichtbaar te zijn. Daarom ben ik vaak bij evenementen die op Zuilen worden georganiseerd. Soms alleen als bezoeker, dan weer als vertegenwoordiger van Me’kaar. Zo was ik bij “Boef in de wijk Zuilen¨. En eenmaal per jaar doe ik mee aan het mooiste spektakel van het jaar: Kerst in het Julianapark!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather