Een kijkje bij de buren

Op bezoek bij de Abi Bakr Essadik moskee in Zuilen

Een sociaal makelaar kent de wijk, geen plekje hoort onontdekt te blijven. Het is daarbij waardevol om locaties en ervaringen te delen met collega’s van andere organisaties.
Dat geldt ook voor een mooie plek als de Abi Bakr Essadik moskee op de Berlagestaat. Samen met Vincent Heus (adviseur Wijkbureau Noordwest) en verschillende leden van buurtteam Sociaal – Zuilen zijn Ed Lasseur en Amar Haddouch op werkbezoek gegaan bij dit gebedshuis in Zuilen.
Het idee voor dit werkbezoek ontstond tijdens een van de structurele gesprekken die Amar heeft met Malika Nouraddine en Isla Corten van buurtteam Sociaal – Zuilen. De achterliggende gedachten was hierbij om de interactie tussen de burger, de buurtteams en de sociaal makelaars te verbeteren.
De groep werd hartelijk ontvangen door Mohamed Toufik en secretaris van de moskee, Mohamed Abdelli. Tijdens een kopje heerlijke Marokkaanse thee, dadels en amandelen vertelden zij over de bouw van de moskee, welke activiteiten er plaatsvinden.

‘Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen, ongeacht zijn achtergrond of religie’

Mohamed Toufik

Een rondleiding door de prachtige gebedsruimte mocht niet uitblijven. Hierbij was voldoende ruimte om vragen te stellen en tot nieuwe inzichten te komen. Het idee ontstond spontaan om in de moskee ook een wekelijks spreekuur te realiseren voor het buurtteam. En er wordt er nagedacht over een voorlichtingsbijeenkomst waar het buurtteam en Me’kaar zichzelf presenteren. De verbindende rol van de sociaal makelaar zorgt er voor dat (andere) leefwerelden elkaar beter kunnen vinden en aan elkaar kunnen binden.

‘Een goede eerste kennismaking. Wij hopen dat we op deze wijze onze samenwerking kunnen voortzetten en dat we in de toekomst nog vaker van elkaars diensten gebruik kunnen maken.’
Ed Lasseur

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather