Een week meekijken met Me’kaar: Tamara Erkelens

Benieuwd naar wat een sociaal makelaar of sociaal beheerder nu eigenlijk doet? In dit bericht vindt u iedere twee weken een “plog” van een medewerker van Me’kaar; een fotoblog. Deze bestaat uit een stukje tekst en een reeks foto’s die gemaakt zijn gedurende een werkweek.


“Mijn naam is Tamara Erkelens, ik ben werkzaam in de wijken Ondiep en Pijlsweerd en af en toe in West. Voor het project Samen in de Stad zoek ik naar mogelijkheden om nieuwe netwerken tussen buurtbewoners te creëren. Eén van mijn beste eigenschappen is het bij elkaar brengen van verschillende mensen en groepen. Ik leg makkelijk en snel contact, weet de juiste toon te vinden waardoor ik veel weet te bereiken maar ook oog blijf houden voor de kwetsbare doelgroep. Andere bewoners die met ideeën komen om hun wijk te verbeteren ondersteun ik bij de vervolgstappen wanneer ze daarom vragen.”

foto-1-schilderen
Deze foto is gemaakt tijdens een tekencursus in buurtcentrum De Speler. Deze mevrouw was blij dat de cursus weer van start ging na de zomervakantie, net als de andere deelnemers. “Het is goed om elkaar weer te zien na zo’n lange tijd” vertelde ze me met een glimlach. Als sociaal makelaar inventariseerde ik die dag wat de tekenaars van het zomerreces vinden, wat ze veranderd willen zien en hoe zij zelf aan die verandering(en) kunnen bijdragen.

foto-2-huisbezoek
Op deze foto was ik op bezoek bij bewoners uit Ondiep, waarvan de meneer zich aangemeld had om deel te nemen aan de bewonerscommissie. Deze commissie bestaat uit mensen die zich sterk maken voor een hele groep ouderen. Ik ben hierbij betrokken als verbinder en af en toe als trekker, wanneer dat nodig is. 

foto3a-kom-erbij-schuif-aan
Deze foto is gemaakt tijdens “Kom erbij & schuif aan” tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Om deze eettafel tot stand te brengen heb ik contact gelegd met verschillende professionals in de wijk en gevraagd of zij iemand mee willen nemen waarvan zij weten dat die persoon eenzaam is. Daarnaast was ik aanspreekpunt voor de actieve bewoners die deze heerlijke maaltijd bereidden. 

foto4-met-bewoner-en-scootmobiel
Op deze foto fiets ik mee naar huis met een vaste bezoeker van buurtcentrum De Speler. Ik fiets naast haar gedurende haar tochtje op de scootmobiel naar huis. Zij komt veel lastige plekken tegen, zoals smalle doorgangen en hoge stoepranden tijdens haar rit naar huis. Ze heeft mij gevraagd haar te ondersteunen wanneer er iets op papier moet worden gezet om haar weg naar huis drempelvrij te maken.

foto-5-speelplaats-de-kameleon
De bewoners die actief zijn in en rondom Speelplaats De Kameleon in Pijlsweerd willen graag een officiële speeltuin worden. Op de bovenstaande foto was ik bij hen op bezoek om een gesprek voor te bereiden wat zij die avond voerden met de wijkwethouder Kees Diepeveen, waarmee ze een stapje dichterbij hun doel gekomen zijn.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather