Een week meekijken met Me’kaar: Monique Weintré

Benieuwd naar wat een sociaal makelaar of sociaal beheerder nu eigenlijk doet? In dit bericht vindt u iedere twee weken een “plog” van een medewerker van Me’kaar; een fotoblog. Deze bestaat uit een stukje tekst en een reeks foto’s die gemaakt zijn gedurende een werkweek.


“Mijn naam is Monique Weintré. Als sociaal makelaar ben ik vooral betrokken bij onderwijs gerelateerde projecten. Een voorbeeld hiervan is dat ik naschoolse activiteiten op de Brede School Zuilen Oost coördineer en betrokken ben bij projecten zoals De Vreedzame Kinderraad en Talent4Me2You.
De Brede School Zuilen Oost bestaat uit De Cirkel, de Prinses Margrietschool en de Wijzer aan de Vecht. Als talentcoördinator houd ik me bezig met het organiseren van hun naschoolse activiteiten, waardoor kinderen de mogelijkheid krijgen hun talenten te ontdekken én ontwikkelen op het gebied van sport, cultuur, burgerschap en techniek.”

img_20160411_143022

Op deze foto zie je een afsluiting van een naschools traject waarbij leerlingen schaaklessen konden volgen. De laatste les wordt altijd opengesteld voor publiek, bijvoorbeeld ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s.. noem maar op. Ik zorg ervoor dat ouders en kinderen worden geïnformeerd over alle cursussen die op de school plaatsvinden.

img_20160615_151436

Op deze foto is een moment uit een Talent4Me2You traject vastgelegd. Tijdens deze lessen gingen de kinderen aan de slag met circus- en goochelkunsten. Er vond zowel op school als in woonzorgcentrum De Dame eindpresentatie plaats. Als sociaal makelaar vind ik het leuk om de verbinding naar de wijk te leggen en betrokken te zijn bij het begeleiden van de leerlingen, vanaf het begin tot het einde van het traject.

img_20160906_135816

Gedurende mijn werkweek ben ik vaak achter de computer te vinden om mijn werkzaamheden rondom de Brede School uit te voeren. Dit doe ik vaak in buurthuis De Beatrix, bijvoorbeeld wanneer ik daar achter de balie zit. Op deze foto img_20160913_122154

In buurthuis De Beatrix vinden allerlei activiteiten plaats. Dit zijn een aantal vrijwilligers die de lunch verzorgen en ook ons als sociaal makelaars regelmatig lekkere hapjes toeschuiven. Als sociaal makelaar probeer je een prettige sfeer in het buurthuis te bevorderen door, wanneer nodig, aanspreekpunt te zijn en regelmatig een praatje te maken met de buurtbewoners die daar actief zijn en de andere bezoekers.

img_20160914_140845

Mijn plog sluit ik af met een foto waarop mijn collega van de Prinses Margrietschool te zien is. Samen met haar en twee collega’s van de Wijzer aan de Vecht en de Cirkel stem ik veel af rondom de naschoolse lessen binnen de Brede School. Op die manier kunnen we iedere keer weer een passend aanbod ontwikkelen.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather