Succesvol buurtfeest en rommelmarkt in De Watergeus

Een buurtfeest en een rommelmarkt zorgden zaterdag 25 oktober voor veel sfeer in Speeltuin De Watergeus. Ouders, kinderen en buurtbewoners ontmoetten elkaar en hadden daardoor een feestelijke dag.

Buurtfeest watergeus rommelmarktDe bewoners van Geuzenwijk gaven begin van dit jaar een aantal keren aan bij de sociaal Makelaar van Me’kaar dat ze graag een buurtfeest wilden organiseren. Samen hebben zij een aanvraag ingediend bij de gemeente Utrecht voor een kleine financiële bijdrage. De gemeente vond het ook belangrijk dat er iets gezelligs gebeurde in de wijk om mensen met elkaar in contact te brengen en heeft de aanvraag gehonoreerd. De groep is een aantal keren bij elkaar gekomen om de nodige voorbereidingen te treffen. Dit resulteerde in een mooi en geslaagd buurtfeest.

Prachtige speeltuin
De Watergeus is een prachtige speeltuin in het hart van de Geuzenwijk. Gelukkig weten al veel kinderen en hun ouders de speeltuin te vinden, maar een feestje is nooit weg en bovendien een goede manier om elkaar te spreken. En dat daaraan behoefte was, bleek uit de vele bezoekers in de speeltuin!

Omdat de speeltuin niet meer van Me’kaar is, lijkt het soms alsof er veel minder gebeurt dan vroeger. Hier en daar hoor je geluiden dat er zo weinig te doen is in De Watergeus. Schijn bedriegt, er zijn volop activiteiten waar je aan kunt meedoen. Sterker nog, je kunt zelfs jouw eigen activiteit organiseren. Heb je een leuk idee? Bespreek het met sociaal makelaars Hayat Sabbab of Amar Haddouch van speeltuin De Watergeus en beslis samen wat er mogelijk is!

buurtfeest watergeus luchtkussenRommelmarkt
Zaterdag, 25 oktober was het volop genieten! Al heel vroeg kwamen mensen hun kraampjes inrichten. Voor de gelegenheid waren een stormbaan en een speelkussen ingehuurd. Sociaal makelaar Izaak Campbell was er met de Speel Mee Bus en dus kon er flink geskelterd worden.
Ook Sushma Bhatti van SDF was er. Ze verzorgde een oefenlesje voor de mini’s. Dansen is natuurlijk erg cool, dus als je goed wilt leren dansen, moet je eigenlijk bij haar zijn. SDF is er voor alle leeftijdsgroepen. Kijk voor meer info op de website van S-DF, ook voor boekingen.

Samen aan de slag
Gelukkig was het droog, zodat we lekker veel buiten konden spelen. Maar ook binnen werd druk geknutseld en de mooiste sieraden en tekeningen gemaakt. Dat je van spelen best honger krijgt snapt iedereen. Dus was het extra fijn dat de jongeren van de Toekomst en JoU voor een heerlijk broodje hadden gezorgd.
Er waren een heleboel organisaties betrokken bij de organisatie van dit feest. Natuurlijk waren de vertrouwde vrijwilligers ook van de partij. Ik zag Freek van de politie, Heleen Heidinga van het Buurtpastoraat, Abbas en Omar van de buurtvaders & Stichting Tagmat, Monique & Martin en hun kids van Buren voor Buren, natuurlijk vergeten we ook Saida, Hosnia en Magda niet, die als buurtbewoner actief zijn in de speeltuin. Daarnaast waren er veel bezoekers vanuit de wijk. Iedereen deed mee om het feest zo mooi mogelijk te maken. Daar draait het om: samen aan de slag voor je eigen buurtje!

Lieve mensen, allemaal hartstikke bedankt voor jullie unieke bijdrage aan het slagen van dit feest. Dat moeten we gauw eens overdoen. Wie neemt het initiatief? Bel of mail en wij van Me’kaar nemen contact met je op.

Verslag: Ed Lasseur/Amar Haddouch

 

Buurtfeest watergeus 1

 

Buurtfeest en rommelmarkt in De Watergeus
9 oktober 2014

flyerrommelmarkt-(1)

 

Zomervakantie in De Watergeus
Geplaatst op 17 juli 2014

Speeltuin De Watergeus

Tekening door: Sakina

Speeltuin De Watergeus gaat warm de zomer in! Kinderen hebben gebrainstormd hoe hun ideale vakantie eruit ziet en een actieve buurtbewoonster heeft geld aangevraagd voor leuke zomerse activiteiten! Alle kinderen zijn helemaal blij dat de gemeente geld beschikbaar stelt.

Wil je als buurtbewoner een handje meehelpen, dat kan! Meld je bij een van de sociaal makelaars van Me’kaar die rondom en in speeltuin De Watergeus werken.

Dan genieten we samen van een prachtige vrolijke en actieve zomer! Alle activiteiten zijn gratis, maar we verwachten wel dat je jouw goede humeur meebrengt en een handje helpt!

Zomerse groet,
Sociaal makelaar Me’kaar, Hayat Sabab
06 42415657

 

 

 

Week 1 – 21 juli tot 27 juli
Wennen aan Vrijzijnweek
Bedenk samen wat jullie kunnen doen.
De sociaal makelaar kan met je meedenken!
Dinsdag: Speeltuindag
Woensdag: Speeltuindag
Donderdag: Speeltuindag
Vrijdag: Speeltuindag
Zaterdag: Speeltuindag
Zondag: Speeltuindag

Week 2 – 28 juli tot 3 augustus
Openingsfeest van de zomervakantie.
Dinsdag: Voorbereidingen feest
Woensdag: Geuzenwijkfeest
Donderdag: Speeltuindag
Vrijdag: Verrassingsactiviteit
Zaterdag: Speeltuindag
Zondag: Speeltuindag

Week 3 – 5 augustus tot 10 augustus
Splashweek
Dinsdag: Watergevecht
Woensdag: Waterspektakel
Donderdag: Speeltuindag
Vrijdag: Verrassingsactiviteit
Zaterdag: Speeltuindag
Zondag: speeltuindag

Week 4 – 12 augustus tot 17 augustus
Sport- en beweegweek
Dinsdag: Voetbaltoernooi
Woensdag: Oud Hollandse spelletjesmiddag
Donderdag: Speeltuindag
Vrijdag: verrassingsactiviteit
Zaterdag: Speeltuindag
Zondag: Speeltuindag

Week 4 – 19 augustus tot 24 augustus
Opknapweek
Dinsdag: Afval opruimen in en rondom de speeltuin
Woensdag: Klusjes in de speeltuin
Donderdag: Speeltuindag
Vrijdag: Bloemen planten
Zaterdag: Speeltuindag
Zondag: Speeltuindag

Week 5 – 26 augustus tot 31 augustus
Afsluitingsvakantieweek
Dinsdag: Kookmiddag
Woensdag: Bingomiddag
Donderdag: Speeltuindag
Vrijdag: Einde vakantie Disco
Zaterdag: Speeltuindag
Zondag: Speeltuindag

Openingstijden zomervakantie:
Maandag: Onbemand open
Dinsdag 10:00-17:00
Woensdag: 10:00-17:00
Donderdag 10:00-17:00
Vrijdag 10:00-17:00
Zaterdag 13:00-17:00
Zondag 13:00-1700

 

 

Doe mee in de Watergeus

geplaatst op 9 april 2014

watergeus nieuwsbrief kleur_Page_1

watergeus nieuwsbrief kleur_Page_2

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather