Deelnemers Huiskamer organiseren rommelmarkt!

Rommelmarkt Zuilen

foto: Ed lasseur

Het zijn zware tijden en ook de deelnemers aan de Huiskamer in buurthuis Zuilen ontkomen er niet aan. Om een eigen bijdrage te vermijden, staken deelnemers de hoofden bij elkaar. Ze kwamen tot een goed idee: we organiseren een rommelmarkt!

romZuiDSC_0078

foto: Ed Lasseur

Liever dan gewoon wekelijks wat geld te geven, kwamen de deelnemers in actie. Er werd een werkgroepje gemaakt dat alle voorbereidingen voor zijn rekening nam. Zo werd een poster/flyer gemaakt, werd er gekeken wie wat ging doen en of er nog wat extra activiteiten om geld in te zamelen konden worden georganiseerd.

Sponsors
De werkgroep kwam uit op een verloting. Ook werd het plan opgevat om koffie, thee en limo te verkopen, eventueel vergezeld van een heerlijke stroopwafel. Daarvoor moesten diverse sponsors worden bezocht. Dat bleek geen slecht idee, want bijna alle winkeliers die we bezochten, deden graag mee: BONI, bakkerij Steentjes, Fronita (bloemen), slagerij van Es, IJssalon Roma en zelfs groenteboer Gumus (Rokade), helemaal top!
Natuurlijk ontbrak ook onze ‘huissponsor’ restaurant de Kleine Baron niet. Zij kwamen flink over de brug met een mooie dinerbon, flessen wijn en theekistjes!

Rommelmarkt
In de voorverkoop werden twaalf van de twintig beschikbare tafels verkocht. De verkopers stonden al vroeg in de rij om hun stekkie in te richten. Om 10:00 uur ging de rommelmarkt van start. Maar het bleef best wel stil…

RommelmarktZDSC_0074~2

foto: Ed Lasseur

Nadenken
Het bleef ook best wel stil, maar wel gezellig. Toen we om 14:00 uur begonnen met  opruimen, schonken sommige verkopers hun waar aan de Weggeefhoek. Al met al hebben we ruim honderd euro overgehouden aan onze eerste rommelmarkt. Een aardig bedrag, maar niet genoeg om een eigen bijdrage te voorkomen.
We gaan nu nadenken over hoe we de rommelmarkt hebben georganiseerd en wat er kan worden verbeterd, bijvoorbeeld meer en eerder aan PR doen en ook kijken welke datum nou het meest geschikt is.

Met de lessen van de eerste keer, gaan we aan de slag! Iedereen die heeft meegeholpen, heel erg bedankt!

Als sociaal makelaar begeleid ik de deelnemers aan de Huiskamer in buurthuis Zuilen. Doel van mijn ondersteuning is vooral het beheersen van de sfeer binnen de groep en lichte aansturing waar mogelijke verstoringen opdoemen. Deelnemers aan de Huiskamer bepalen zelf wat ze willen doen en hoe ze dat aanpakken. Ik ondersteun en faciliteer nadat besluitvorming heeft plaatsgevonden binnen de Huiskamergroep.

Geschreven door: Ed Lasseur

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather