Deelnemers Huiskamer op stap met de Rotary Utrecht Noord

De grachten op met de Rotary

Deelnemers van de Huiskamer, een onderdeel van de Pleisterplaats in buurthuis Zuilen hebben op uitnodiging van Rotary Utrecht Noord deelgenomen aan een muzikale rondvaart in de Utregse grachten. Op 26 september mocht sociaal makelaar Ed Lasseur meevaren met dit bonte gezelschap. Lees hieronder mee over wat de groep op deze dag allemaal heeft gedaan.

 

Al vroeg stonden de chauffeurs van de Rotary klaar om de deelnemers aan de Huiskamer naar de Monicabrug te brengen. Een aantal rotarians ging mee aan boord, andere chauffeurs vertrokken weer. Aan boord kregen we allemaal een tas vol lekkere dingen aangeboden, want… we blijven een lunchgroep. De lunchtassen waren weer door andere rotarians verzorgd, waarvoor onze hartelijke dank!

 

Terwijl de boot zich rustig van de kade losmaakte, deelde stuurman Joop al zijn kennis over ‘zijn Stadsie’ met ons. Wist je bijvoorbeeld dat onder alle lantaarnpalen aan de Oude Gracht mooie beeldhouwwerkjes hangen die je vanaf de kade kunt bezichtigen?

 

 

De dames van Weleer
Na een goed uur kwamen de Dames van Weleer aan boord. Met hun zangkunst en andere capriolen brachten zij de stemming er goed in!

Frans Bauer
Oh ja, onderweg hoorden we de klanken van ‘Heb je even voor mij’ al vanuit ‘t carillon van de Dom. Bij de Weerdsluis kwam ons een open boot tegemoet met Frans Bauer aan boord. Vooral de dames aan boord konden hun geluk niet op en zwaaiden en riepen hem vrolijk toe. Frans op zijn beurt was ook onder de indruk een zwaaide en lachte naar de dames!

Traditie
Na de eerste ontmoeting 2 jaar geleden met de ‘kersenpluk’ ontsponnen er mooie en zinvolle gesprekken tussen de toenmalige deelnemers en de aanwezige rotarians. Elkaars leefwereld verkennen bleek toen al heel waardevol! Gelukkig hebben we het contact niet verloren, want met dergelijke ontmoetingen maken we elkaar hartstikke blij. En dat is dan weer ons motto: ‘Maak Elkaar Blij’.

Al met al een geweldige middag, we hebben denk ik allemaal erg genoten. Leuk en bijzonder om mensen uit totaal verschillende werelden met elkaar in contact te brengen. Dank Rotary voor een geweldige middag en hopelijk tot volgend jaar!

Ed Lasseur

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather