De Huiskamer tussen de kersen!

Kersenpluklunch 200 dpiHet was ge-wel-dig! Liefst 26 deelnemers aan de Huiskamer in buurthuis Zuilen schreven zich in voor de ‘kersenpluk’ in Cothen. Deze activiteit werd ons aangeboden door de Rotary Utrecht Noord. En was de voorpret al enorm, de uitvoering werd een dikke 10!

Heen en weer..
Om kwart voor tien druppelden de eerste deelnemers al binnen. Ze moesten nog anderhalf uur wachten voordat we vertrokken. John dacht dat het pas maandag was en moest dus door zijn zus in allerijl worden afgezet. Rotaryleden Jur, Chris, Philip, Henk, José, Kiara en Majne haalden ons op bij het buurthuis en brachten ons gelukkig ook weer heelhuids terug!

Kersen als oorbel 200 dpiBij aankomst in de Kersenhut in Cothen waren twee tafels onder de veranda prachtig ingericht. En nadat Henk (Rotary Utrecht Noord) het programma had toegelicht, konden we aanvallen: heerlijke kersen-appelsap uit de eigen boomgaard, courgettesoep en heerlijke (halalproof) broodjes met onder andere zalm en geitenkaas. Ondertussen werd er druk kennis gemaakt met de tafelburen. Smullen dus!

Film en museum
Na het eten kregen we een film over de kersenboomgaard door de seizoenen heen. Mooie plaatjes dus, bijvoorbeeld in de herfst met vallend blad en in de winter vol met sneeuw. Aansluitend liepen we door het kleine cafeetje en bezichtigden we diverse machines die in de boomgaard werden gebruikt.

Ingesprek 200 dpiLandwinkel
En als je dan van die heerlijke Merchants (zijn heeele grote, heerlijke kersen uit Engeland) hebt geproefd wil je die natuurlijk ook graag mee naar huis. De kersen vonden massaal aftrek. Omdat de kersen per twee kilo goedkoper waren, werden er snel koppeltjes gevormd om optimaal te profiteren van het voordeeltje!

Naar (buurt)huis
Langzamerhand werd het tijd om weer huiswaarts te keren. Bij het afscheid werd ons nog een hele bak van die grote kersen meegegeven.  Aangekomen bij buurthuis Zuilen hebben we nog een groepsfoto gemaakt. Enisa en Buug bedankten de ‘chauffeurs’ en nodigden hen uit om een keertje bij ons in de Huiskamer aan te schuiven. Die invitatie werd gretig in ontvangst genomen. Een mooie afsluiter van het seizoen en wie weet volgend jaar weer?

Meer weten over de Huiskamer in buurthuis Zuilen?
De Huiskamer is een project van Me’kaar om eenzame, dappere thuisdoeners beter toe te rusten om meer en op een hoogwaardiger niveau mee te doen aan de samenleving. In een veilige en vreedzame omgeving oefenen deelnemers hun sociale vaardigheden en vergroten zij hun sociale netwerk. Belangrijk is dat de deelnemers zelf de regie hebben in de Huiskamer; de sociaal makelaar is op de achtergrond aanwezig.

Ed Lasseur
Sociaal makelaar
edlasseur@mekaarutrecht.nl
Kersenpluk 200 dpi

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather