Cult-UREN op scholen Zuilen-Oost

Vijf scholen en vier wijkorganisaties gaan komende drie jaar samenwerken om cultuureducatie voor kinderen te IMG_20160323_162633ontwikkelen en te verbinden met de wijk. Tijdens een feestelijke bijeenkomst zijn de handtekeningen van alle betrokken partijen, waaronder Me’kaar, op woensdag 23 maart onder dit ambitieuze cultuurplan gezet.

Verbindingen
Op de basisscholen Ludgerschool, Prinses Margrietschool, Wijzer aan de Vecht, De Cirkel en De Herderscheeschool zal eind 2016 gestart worden met drie keer per jaar drie cult-uren. In de school krijgen alle groepen tegelijk les op het gebied van muziek, kunst, techniek en cultuur. Me’kaar, Brede school Zuilen-Oost, Zimic en Kunstkasteel zullen de verbinding met de wijk leggen. In het plan is naast de cult-uren ook ruimte voor innovatie zoals de ontwikkeling van een programma over cultureel erfgoed van Zuilen, een wijkmusical, co-teaching en het opzetten van een muziekbank.

Subsidies
Vanuit Brede school Zuilen-Oost is de wens ontstaan om een gezamenlijk cultuurplan te ontwikkelen. sociaal makelaars Monique Weintré en Carla van der Rijt hebben aan het Kunstkasteel gevraagd mee te denken. Er zijn twee subsidies welke aangevraagd kunnen worden om cultuur en muziek te implementeren binnen het onderwijs. Het voorstel van het Kunstkasteel was aanleiding om Ady Hoitink van de Kracht van Zuilen te vragen het idee te onderzoeken en uit te werken in een plan om de subsidies Cultuur Voor Ieder Kind en Muziekimpuls aan te kunnen vragen. Het wachten is nu op de toezeggingen, want wanneer de subsidies niet gehonoreerd worden kunnen de scholen niet op deze manier samenwerken.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather