Conditietest en Buurtfitness

Bij buurtfitness De Uithoek werken ruim honderd sportende vrouwen met de visuele conditietest. Meten is weten! Met deze test kan iedereen vorderingen door sporten en bewegen in kaart brengen.

foto: Saskia Koster

foto: Saskia Koster

Het maakt niet uit of deelnemers aan de buurtfitness een slechte of goede beheersing van de Nederlandse taal hebben of analfabeet zijn, deze conditietest kan iedereen begrijpen. Vrijwilligers werken met de kaart en de fysiotherapeut gebruikt de conditietest om de voortgang te monitoren.

ontwerp: Diep Arnhem

ontwerp: Diep Arnhem

Deze visuele conditietest voor analfabeten werd in 2012 ontwikkeld door de voorloper van Me’kaar, Portes, samen met communicatiebureau Diep Arnhem.  Marjo Dörr, fondsenwerver bij Portes, over de test: “Door deze conditietest voor analfabeten, maken we de vorderingen door sporten en bewegen voor iedereen aantoonbaar. Het stimuleert de deelnemers om door te gaan. Ik ben er heel erg blij mee.” Zie hier een reportage van de onthulling in december 2012 door Rinda den Besten.

Buurtfitness
Het stimuleren van gezond leven en bewegen staat hoog op de agenda van sociaal makelaars. Samen met u werken we aan een breed aanbod van beweegactiviteiten. Op het Herderplein en bij De Uithoek is er een buurtfitness.

BuurtfitnessDe buurtfitness is een goedkope, laagdrempelige en duurzame zelfvoorziening om dicht bij huis gezond en fit te worden en blijven. Hier maken bewoners op een positieve manier kennis met sporten en gezond leven. De buurtfitness is in 2010 ontstaan, in samenwerking met Judith Blankstein van het Instituut voor Fysiotherapie. Inmiddels is de Buurtfitness onderdeel van de landelijke menukaart Sportimpuls in het programma van WVS ‘Sport en Bewegen in de Buurt’ en maken in Noordwest en West meer dan 270 bewoners wekelijks gebruik van deze voorziening.

De buurtfitness richt zich op kwetsbare bewoners, van jong tot oud, met een laag inkomen. Bewoners die niet naar een commerciële fitness gaan of lid worden van een sportvereniging. Bijzonder aan de buurtfitness is dat deelnemers worden begeleid door vrijwilligers uit de doelgroep, welke op hun beurt opgeleid en begeleid worden door het Instituut voor Fysiotherapie.

Meer informatie: mail naar info@mekaarutrecht.nl of informeer bij De Uithoek of ’t Pandje op het Herderplein.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather