Buurtschrijver helpt bij schrijven

buurtschrijverMoeite met het schrijven van officiële brieven of e-mails? Het schrijven van klachtenbrieven, bezwaarschriften of een brief/e-mail van meer persoonlijker aard kan behoorlijk lastig zijn als schrijven niet een dagelijkse bezigheid is of als Nederlands niet de moedertaal is. Peter Jamin, inwoner van Zuilen, biedt ‘op’ Zuilen zijn hulp aan.

Waals initiatief
De buurtschrijver is een oorspronkelijk Waals initiatief, waarbij vrijwilligers buurtbewoners bijstaan die het lastig vinden om door welke reden dan ook een brief te schrijven. Buurtschrijver Peter Jamin woont al ruim zeven jaar in Zuilen. Hij komt oorspronkelijk afkomstig uit Den Haag, maar woont sinds zijn studententijd in Utrecht. Peter heeft Engels gestudeerd en is vertaler. Ook heeft hij een aantal jaar voor de klas gestaan. Schrijven is voor hem een tweede natuur.

Elke buurtbewoner kan iedere dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur langskomen voor hulp bij het schrijven van een goede brief of een afspraak maken. Iedereen is welkom. De buurtschrijver zit dan klaar met zijn computer in de buurtwoning van Mitros en Me’kaar, Plein 11 aan het Zwanenvechtplein. Uiteraard zal Peter Jamin daarbij de grootst mogelijke vertrouwelijkheid in acht nemen, maar het is niet de bedoeling dat hij inhoudelijk betrokken raakt.

Peter Jamin benaderde sociaal makelaar Amar Haddouch om dit buurtinitiatief handen en voeten te geven. De sociaal makelaar brengt deze dienst in de buurt onder de aandacht en zorgt ervoor dat bewoners met elkaar in contact komen.

Waar: onder andere bij Plein 11, Zwanenvechtplein 11
Wanneer: dinsdagen, 20:00 – 22:00
Voor meer info bel of mail:
sociaal makelaar Amar Haddouch
amarhaddouch@mekaarutrecht.nl
Tel: 06-41784393

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather