Buurtlunch in buurthuis De Beatrix

Samen eten verbindt. Buurtbewoonsters mevrouw Hovink en mevrouw Baron zetten daarom samen een buurtlunch op in De Beatrix, het buurthuis in het Vorstelijk Complex. De aftrap op dinsdag 7 april was direct een succes, dertien buurtbewoners lunchte mee. Elke week ligt de opkomst op zo’n tien bewoners per keer.

buurtlunch-allen

Buurthuis De Beatrix in het Vorstelijk Complex – foto’s: Sushma Bhatti

 

Al eerder werd er samen gegeten in De Beatrix, maar de kosten voor deze warme maaltijden die twee keer per week werden gemaakt, waren niet meer op te brengen. En dus stopte het project “Sociale eettafel”.

buurtlunch

Mevrouw Hovink en mevrouw Baron

Oud-deelneemsters mevrouw Hovink en mevrouw Baron bedachten dat het anders kon, met minder geld, maar wel met dezelfde intentie. Het werd een uitgebreide lunch. “Het is belangrijk dat mensen elkaar blijven ontmoeten en niet vereenzamen. Hier kun je gezellig aanschuiven en doe je er toe!”, zegt Sushma Bhatti. Als sociaal makelaar adviseerde zij de twee organisatoren met het aanvragen van een kleine bijdrage uit het Leefbaarheidsbudget van de gemeente. Ook geeft Sushma advies of verwijst zij naar de juiste instanties als er vragen zijn.

Iedere deelnemer betaalt voor de lunch een klein bedrag en met de aanvulling uit het leefbaarheidsbudget kan af en toe iets extra’s worden gedaan. Zo wordt er wel eens een lekkere soep of een kroketje geserveerd of komen er aardbeien op tafel….. Mevrouw Baron en mevrouw Hovink verzorgen zelf de boodschappen, houden de presentielijst bij, dekken samen de tafel en ruimen ook weer af.

Buurtlunch in De Beatrix: dinsdagen van 12.00 tot 13.00 uur

Schuift u ook aan bij de buurtlunch? Geeft u zich een week van te voren op bij:
Sushma Bhatti
06-34658845
sushmabhatti@mekaarutrecht.nl

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather